Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndaki (BRTK) huzursuzluklara dikkat çekerek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun önlem almada geç bile kaldığını belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yorgancıoğlu’nun, tarihi misyonu bulunan kurumun yeniden yapılanması konusundaki düşüncelerine destek verdiklerini vurguladı.

Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“KKTC devletinin, halkın vergilerinden oluşturulan büyük bir bütçe ile ayakta tutmaya çalıştığı BRTK’nın, şeffaf ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı ile daha ilerilere taşınması gerekirken, tam tersi gelişmelerin yaşandığı gözle görülür haldedir.

Kurumda görev yapan üyelerimizin büyük bir çoğunluğu da, son zamanlarda yönetimden kaynaklanan sorunlar karşısında rahatsız olduklarını belirterek, hükümetin bu konuda acil önlem almasını beklemektedirler.

Önemli devlet kurumlarında alınması gereken tedbirlerin, sürekli tehir edilmesiyle sorunların katlanarak devam edeceği uyarısında bulunur, hükümetin bu konuda atacağı adımların takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.” 
Editör: TE Bilisim