Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, 11 Şubat Pazartesi akşamı Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ'ın da katılımıyla, "Medya-Hukuk Buluşması" konulu toplantı düzenleyecek. Saat 19.00’da birlik lokalinde başlayacak toplantıda mahkeme haberleri konusu ele alınacak.

Birlik Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı konuyla ilgili yazılı açıklamasında, mahkeme haberlerinin medyada önemli yer tuttuğunu ancak hukuksal ifadelerin çoğu kez hukukçular arasında bile tartışma yarattığını kaydederek, Kıbrıs Türk basınının bu konuda görevini ne kadar sağlıklı yapabildiğini sorgulamak gerektiğini kaydetti.

Mutluyakalı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu olarak özellikle mahkeme muhabirlerinin ve genel olarak tüm gazetecilerin konuyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmaları için çalışma başlattıklarını ve Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan’la görüştüklerini ifade etti.  

Nolan’ın görevlendirdiği kıdemli yargıç Bertan Özerdağ’ın, gazetecilerle bir araya gelerek yargının faaliyetlerinin medyaya yansımaları konusunu irdeleyeceğini belirten Mutluyakalı, ‘Medya-Hukuk Buluşması’yla mahkeme haberlerinin irdelenmesi, eksik ve yanlışların giderilmesi ve gazetecilerin sormak istedikleri konulara açıklık getirilmesini amaçladıklarını aktardı.

Tüm gazetecileri toplantıya çağıran Mutluyakalı, ihtiyaç duyulması halinde ileriki dönemde benzer toplantıları başka hukukçularla sürdürebileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim