Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, katıldığı TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu, Girne Amerikan Üniversitesi’nin hedeflerini anlattı.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın geçtiğimiz günlerde “Bugüne kadar sürdürdüğümüz 5 yıllık stratejileri 10 yıla çıkardık” açıklamasına değinen Arıklı, “Girne Amerikan Üniversitesi önümüzdeki yıllarda büyümesini hızlandıracak, hazırlıkları tamamlanan yatırımlar hızla hayata geçecektir, Girne Amerikan Üniversitesi her anlamda büyümesini sürdürecektir” dedi.

Nitelikli eğitime öncelik
Nitelikli eğitim konusunda Girne Amerikan Üniversitesi’nin ortaya koyduğu kriterlerin geliştirildiğini, üniversite bünyesindeki tüm kurumların ortak başarısının bir tesadüf olamayacağını belirten Arıklı şöyle dedi:
“GAÜ mezunu bir çok öğrenci, bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinde mesleğini icra etmekte, öğrenim gördükleri GAÜ’ye sık sık teşekkür yazıları göndermektedir. Yönetim olarak GAÜ kalitesini daha da yukarı çekmek için gerekli tüm çalışmalar yapılmakta, geleceğin dünyasına uyumlu çalışmalara önem verilmektedir”

GAÜ yatırımları sürüyor
GAÜ’nün Havacılık ve Denizcilik konusunda yatırımları olduğunu, bu konuda büyük bir başarı yakaladığına dikkat çeken Arıklı “Bilindiği gibi pilotaj eğitim uçaklarımız üretici firmadan teslim alınmaya başlanmış, çağdaş anlamda teknolojinin en ileri noktalarda olduğu bir Havacılık ve Denizcilik eğitimi verilmeye başlanmıştır. Buna ek olarak Başkent Lefkoşa’da GAÜ kardeş kuruluşu olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bu yıl öğretime başlayacaktır. Tüm bunlar planlanmış ve uygulanabilirliği olan projelerin hayata geçirilmesiyle mümkündür. GAÜ geleceği gören, planlayan ve emin adımlarla kendine çizdiği hedeflere ulaşmaktadır” diye konuştu.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin (KAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile bu fakültelere bağlı çok sayıda bölümde bu yıl eğitime başlayacağına dikkat çeken Arıklı, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi


bünyesinde; Kültür Miras Yönetimi, Engellilerin Eğitimi, Dil Merkezi’nde İngilizce, Yabancılar için Türkçe, Osmanlıca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca gibi programlar da açılacak. Buna ek olarak da Osmanlı İmparatorluğu Kıbrıs Dönemi başlangıç olacak şekilde bir Osmanlı Kütüphanesi oluşturulması için çalışmalar başladığını vurguladı.

YÖDAK, tarafsız olmalı
Konuşmasında YÖDAK konusuna da değinen Arıklı “Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı, YÖDAK ile ilgili sıkıntıları yakından izlediğini belirtmiş ve duyduğu rahatsızlığı yazılı açıklama ile ifade etmiştir. Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) kararlarını tanımayan ve uygulamayan YÖDAK’ın öncelikle ülkemizdeki tüm yükseköğrenim kurumlarına eşit mesafede olması, ayrımcılık yapmaması gerekmektedir. Ne yazık ki bu kurum son dönemlerde şaibeler ve kamuoyunda sert tartışmalara neden olan bir konuma getirilmiştir. Dileğimiz bu sorunun bir önce çözülmesidir” dedi.

Arıklı, Girne Amerikan Üniversitesi’nin yasal hakları bulunduğunu, yasalar nezdinde gerekli girişimleri başlatacağını, bu konuda GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın Türkiye’de yasal girişim yapılacağına dair açıklamaları bulunduğunu hatırlattı.

En seçkin akademik kadro
Girne Amerikan Üniversitesi’nin seçkin akademik kadrosunun önemine de dikkat çeken Arıklı “akademisyenlerin birçoğu yabancı uyruklu olup geri kalanlar ise akademik kariyerlerini İngiltere, ABD ve benzeri gelişmiş ülkelerde yapmış kişilerdir. GAÜ’de yüksek öğrenim gören tüm öğrenciler iyi bilir ki, burada verilen eğitim teori ile sınırlı değildir, başta turizm ve ticaret olmak üzere öğrencilere pratik uygulama olanağı verilmekte, profesyonel anlamda imkanlar sağlanmaktadır” dedi.

Yüksek öğretimde iddialıyız
“GAÜ olarak başta havacılık, denizcilik, sağlık bilimleri ve hukuk olmak üzere işletme, mimarlık, mühendislik fakültelerinde iddialı bir durumdayız. Bu fakültelere Eczacılık da eklenmiş bulunmaktadır. Önümüdeki yıl başlayacak Tıp Fakültesi ile Diş
Hekimliği Fakültesi sağlık alanındaki eğitime Girne Amerikan Üniversitesi farkını koyacaktır” diye konuşan Güven Arıklı, “Gördüğünüz gibi, yapacaklarımızdan çok  yaptıklarımızı anlatıyoruz, ancak yapılacak bir çok iş olduğunu da biliyoruz. Biz Girne Amerikan Üniversitesi olarak ülkenin ihtiyacı olan tüm yatırımları gerektiği anda gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim