Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Girne Akçiçek Hastanesi yeni yapılan kadın doğum ve cerrahi servislerinin donanımına katkıda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyetinin büyük katkısı ile yapımı tamamlanan kadın doğum ve cerrahi servislerinin donanımına katkıda bulunan Girne Amerikan Üniversitesine Başbakan İrsen Küçük tarafından teşekkür plaketi verildi.

Açılış törenine Girne Amerikan Üniversitesi adına katılan CEO ve Yöneticiler Kurulu başkan yardımcısı Dr. Asım Vehbi, teşekkür plaketini Başbakan Küçük’ün elinden alırken tören sonrasında GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.
Girne Amerikan Üniveristesinin sosyal sorumluluk bilinci ile KKTC ve devlet kurumlarının gelişimine bilimsel üretimleri 28 yıldır katkı yaptığını ifade eden Vehbi, sağlık sisteminin teknolojik altyapı ve hizmet kalitesi açısından daha iyi noktaya gelmesini Kıbrıs Türk toplumuna karşı bir görev olarak belirlediğini vurguladı.

GAÜ’nün Kıbrıs Türk toplumunun ve kurumlarının gelişimine katkı yapmak adına tüm resmi kurum, tüzel kişilik ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmaya her zaman hazır olduğunun da altını çizen Vehbi, sağlık bilimleri alanında verdiği eğitimi yeni bölümlerle geliştirerek sağlık sistemi ve politikalarına yön verecek geleceğin kanaat önderlerini de yetiştirmeyi misyon olarak belirlediğine işaret ederek her kuruma ve tüzel kişiliğe eşit mesafede bilimsel bir duruşla GAÜ’nün toplumsal gelişime katkılarının süreceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim