GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen törene, Libya Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Abdelmeneim Abdulla El-Dali, Libya Planlama Bakanı Mohamed Ammar Ahmed Elgadar, GAÜ Kurucu Rektörü Ve yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Yöneticiler Kuurlu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türkel, Rektör Yardımcıları, Akademik ve idari kadro katıldı.

Törende Konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ'nün tarihçesini anlatarak, sadece Kıbrıs'ta değil bütün dünyaya yayılan bir üniversite olduğunu, bir üniversite olarak en önemli amaçlarının öğrencilere iyi bir eğitim vermek olduklarının altını çizdi. Girne Amerikan Üniversitsi'nin hem eğitim hem yatırım olarak yıllar içinde büyüdüğünü açıklayan Ülker, gelecek senelerde daha fazla araştırma ve araştırma projeleri üzerine çalışılacağını vurguladı. Master ve PHD'lerde daha fazla ve daha net araştırmalar yapılacağının altını çizen Ülker, Yeni labaratuvarlarla şansın daha yüksek olacağını belirtti. Ülker ayrıca, GAÜ olarak son yıllarda sağlık alanında büyük ilerleme kaydettiklerini dile getirerek, 7 Ağustos’ta Tıp Fakültesi Hastenesinin temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyledi.

GAÜ Ceo'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi konuşmasında, GAÜ'nün hakkında bilgilendirme yaparak, üniversite bünyesinde 9 fakülte, 6 Yüksekokul, 2 meslek Yüksekokulu olduğunu söyledi. Girne Amerikan


Üniversitesi'nin yıllara göre öğrenci artışını grafiklerle ve istatistiksel sonuçlarla açıklayan Vehbi, 2009-2015 seneleri arasında 6 senelik bir süreçte ne kadar yol alındığına değindi. Gelecek 5 yıl içerisindeki hedeflenen artışlardan da söz eden Vehbi, GAÜ’nün ulusararası düzeyde Türkiye ve KKTC üniversiteleri arasında en fazla akreditasyon ve üyeliklere sahip bir üniversite olduğunu söyledi.

Libya Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Abdelmeneim Abdulla El-Dali konuşmasında, Kıbrıs'ta olmaktan çok mutlu olduğunu, doktora belgesini Girne Amerikan Üniversitesi'nden almaktan gurur duyduğunu belirterek, onursal doktora’nın KKTC ve Libya arasındaki bağların ne kadar büyük olduğuna işaret ettiğini söyledi. El-Dali konuşmasının devamında eğitimin öneminden söz ederek, eğitimin herkese nasip olması dileğinde bulundu. Libya'nın 17 Şubat olaylarından sonra, ilerlemenin tek yolunun araştırma ve bilim olduğunun bilincine vardığını belirten El-Dali, bu bilince komşu ve dost üleklerin varmasını da diledi.
Ayrıca, Girne Amerikan Üniversitesi'nin başarısının ülkesi için teşvik edici bir örnek olduğunu belirten El-Dali, iki ülke arasındaki eğitim bağlarının güçlenmesini temenni ederek sözlerine son verdi.

Libya Planlama Bakanı Dr. Mohamed Ammar Ahmed Elgadar, Kıbrıs'ta ve Girne Amerikan Üniversitesi'nde olmaktan onur duyduğunu belirterek, hayalinin barış ve sevgi elçisi olmak ve büyük işler başarmak olduğunu söyledi. Elgadar, GAÜ yönetimine ve rektörüne teşekkürlerini iletti. Dr. Mohamad Ammar, Libya ve Kuzey Kıbrıs arasındaki bağların güçlü olması dileğinde bulunarak, misafirperverliklerinden ve cömertliklerinden dolayı herkese minnet duygularını sunarak konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Libya Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Abdelmeneim Abdulla El-Dali ve Libya Planlama Bakanı Dr. Mohamed Ammar Ahmed Elgadar’a GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi ve GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker tarafından Onursal Doktora Payesi ve Belgesi takdim edildi.
 
Editör: TE Bilisim