Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri tarafından oluşturulan Halkla İlişkiler Kulübü tarafından, “Yerel Yönetim ve Medya” konulu panel gerçekleştirdi.
GAÜ Millenium Binası Senato Kongre Merkezinde, moderatörlüğünü Gazeteci Alihan Pehlivan yaptığı panele, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun yanısıra, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Akademisyenler ve öğerenciler katıldı.
Sadıkoğlu; Şeffaf, Katılımcı, Değişen ve Gelişen Belediyecilik" analayışı ile ilerliyoruz
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu panaelde yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;
“Belediye olarak, demokratik ve eşit ortamda, özgür hak ve iradeye sahip, kaliteli yaşam standardı istemek her bireyin hakkıdır ilkesi ile yola çıkılarak seçilmiş bir belediye başkanının hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet vermek asli görevidir. Bu amaçla çıktığımız yolda bu eşitlik ilkesi başta olmak üzere çağın ilerisinde, katılımcı, şeffaf, değişen ve gelişen belediye vizyonu anlayışıyla "Ben Yaparım Olur" değil "Biz Yaparız olur" ilkesi ile siz değerli halkımıza hizmet vermekteyiz” dedi.
Sennaroğlu: “Kültür ve sanat etkinliklerine de çok önem veriyoruz”
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu konuşmasında şunları söyledi;
“KKTC’nin en genç belediye başkanıyım. Babam da siyasetçi ve siyasette olmamı pek istemediler. Belediye başkanlığı için aday olmayı düşünmedim. Askerlikten döndükten sonra belediye meclis üyesi oldum daha sonra belediye’nin yanlış giden politikasını görünce aday olmaya karar verdim ve seçimi kazandık. Belediye olarak her yıl çeşitli festivaller düzenliyoruz ve son olarak 17. Eko Köy festivalini gerçekleştirdik” dedi.
Panelin sonunda katılımlarından dolayı GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Gazeteci Alihan Pehlivan, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim