Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasında imzalanan ortak işbirliği protokolü kapsamında GAÜ’de “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri”  adlı fotoğraf sergisi  açıldı.

GAÜ Techno Park Sergi Alanı’nda yer alan serginin açılışını, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel gerçekleştirdi.

Türk dünyasında fotoğraf sanat dalında ülkelerini temsil yeteneğine sahip  toplam 17 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 8 şubat tarihine kadar  açık kalacak ve söz konusu tarihlerde 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kasainov ve GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner’in birer konuşma gerçekleştirdiği etkinliğe, Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’ın eşi Ressam Sevim Erdal, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, TÜRKSOY KKTC Temsilcisi Güler Fedai,  Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazhybek ile GAÜ akademisyen ve öğrenciler katıldı.

ÜSTEL

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel yaptığı konuşmada, Türk dili konuşan ülkeler arasında önemli yere sahip TÜRKSOY’un GAÜ ile imzaladığı ortak işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisini açmaktan duyduğu onuru belirterek, bu anlamlı serginin açılışına katkıda bulunanlara teşekkürlerini sundu.

“Türk dünyasının büyük anlam ve değerini taşıyan TÜRKSOY’un değişik ülkelerde düzenlediği her etkinliğine katılıyor ve ülkemizi kendi kimliğimizle en iyi şekilde temsil ediyoruz” diyen Bakan Üstel, bu etkinliklerde ülke ekonomi ve turizmi yanında tarih, kültür ve sanatını da tanıtma imkanı bulduklarını kaydetti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kasainov’u yapmakta olduğu güzel ve değerli çalışmalar için kutlayan Bakan Üstel, Türk dünyasında farklı kültürlere sahip insanları bir araya getiren TÜRKSOY’un bu dili konuşan ülkeler arasında kültür köprüsü kurduğunu vurguladı.

KASAİNOV

TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kasainov ise Türkçe konuşan halkların kültür ve sanatını tanıtma ve gelecek kuşaklara aktarma yönünde çalışma sürdüren Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un kuruluşunun 20’inci yılı kapsamında  ilk etkinliği GAÜ’de “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri”  adlı fotoğraf sergisiyle düzenlemekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Sergiyi; TÜRKSOY ile KKTC’nin güzide eğitim kurumu GAÜ arasında imzaladıkları ortak işbirliği protokolü kapsamında açtıklarını belirten Kasaninov, protokolün iki kurum arasında bilimsel araştırma ve eğitim alanında işbirliğini kapsadığını kaydetti.

Kasainov, Türk dünyasının seçkin fotoğraf sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen sergiye katkılarda bulunan başta Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı olmak üzere, GAÜ ile TÜRKSOY KKTC temsilciliğine teşekkürlerini sundu.

ÖNER

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner de konuşmasında, Türk dili konuşan ülkeler arasında önemli ve kutsal bir görev ifa etmekte olan TÜRKSOY’u başarılı faaliyetlerinden ötürü kutladı.

TÜRKSOY’un Sovyetler birliğinin yıkılışıyla bağımsızlıklarına kavuşan Türkçe konuşan ülkelerle diğer Türk devletleri arasında kültürel, tarihi ve sanat dallarında güçlü, güzel bağlar kurduğunu belirten Prof. Öner, bu güzide kuruluşla birlikte işbirliği yapmanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim