GAÜ’den yapılan açıklama göre, 2016-2017 Akademik Yılı, güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavı 4 Haziran’da saat 10.00'da GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampusu’nda gerçekleşecek.

Sınava katılacak adayların sınav günü en geç saat 09.30'da sınav giriş kartları ve kimlikleriyle birlikte sınav merkezinde hazır bulunması istendi. Sınav sonuçları 6 Haziran’da başvuru formlarında belirtilen telefon numaralarına tebliğ edilecek.

GAÜ’nün, KKTC liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz 7 yıl özel burs vereceği belirtilen açıklamaya göre, burslar yapılacak sınav sonucu sıralamaya giren 250 kişiye yüzde 100, yüzde 75 ve yüzde 50 şeklinde verilecek.

SON BAŞVURU 3 HAZİRAN

Sınav başvurularının 3 Haziran’a kadar liseler veya GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan şahsen yapılabileceği, başvuru sırasında 2 vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi, 50 TL sınav harcı ve sınav başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurulması gerektiği belirtildi.

Öğrenci adayları ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvura da yapabilecek

Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilgiye GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr adresi veya kayı[email protected] e-posta adresi ile 650 20 00 (dahili: 1185-1179-1221-1198) no’lu telefon numaralarından ulaşılabilecek.

“BURSLAR KITALARARASI KAMPÜSLERDE GEÇERLİ OLACAK”

Giriş ve Burs Sıralama Sınavı sonucun burslu veya burssuz kayıt yaptıran öğrenciler GAÜ İngiltere Canterbury, Hong Kong, ABD Washinghton, Moldova ve Sri Lanka kampüsleri ile Türkiye kampüsü ilk eğitim binasında eğitimlerine devam etme hakkı kazanabilecek.

Açıklamada, GAÜ’nün öğrenci ve öğrenci adaylarına uluslararası kampuslarında küresel eğitim ve kıtalararası öğrenim hakkı verdiğinin de altı çizilerek tüm bursların kıtalararası GAÜ kampüslerinde geçerli olacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim