Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında dünyanın 4 bir tarafında bulunan jenerik kampüslerinde yeni mezunlar vermeye devam ediyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada,Sri Lanka’nın Dehiwala-Mount Lavinia kentinde bulunan Metropolitan College ile 2009 yılında imzalanan anlaşma itibari ile ilk kayıtlarını 2009 yılında alan GAÜ Sri Lanka Jenerik kampüsü’nün her yıl onlarca öğrenciyi mezun ettiği bildirildi. GAÜ Sri Lanka kampüsü bünyesinde Psikoloji bölümünün olduğu belirtilen açıklamada, dünyanın 4 bir tarafında KKTC’nin adını taşımasının yanında global eğitimi gerçek anlamda sergiledeği vurgulandı.

GAÜ’nün 30 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile sınırlarını Kıbrıs’ın dışına taşıyarak dünya ile bütünleşmiş küresel eğitimin merkezi olduğunu ifade edilen açıklamada, Güney Asya’nın önemli bir liman ülkesi olan Sri Lanka’nın, Girne Amerikan Üniversitesi Sri Lanka jenerik kampüsü akademik programlarının küresel rekabet ve iş dünyasına kazandırmasının KKTC ile yükseköğretim sistemi için büyük öneme sahip olduğu vurguladı.

GAÜ Yurtdışı Kampüsleri İzolasyonları Delerek KKTC Tanıtımına Katkı Sağlıyor
Ayrıca, GAÜ’nün Türkiye, İngiltere, ABD ve Hong Kong’da bulunan Uluslararası yurtdışı kampüslerininde ambargoları ve izalasyonları delerek ülke tanıtımına önemli katkılar sağladığı ve Kıbrıs Türk toplumunun dünyadaki sesi olduğunun altı çizildi.
 
Editör: TE Bilisim