Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet koşusu GAÜ Küresel Bilim Ailesi, öğrenciler ve halkın katılımı ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüs’te gerçekleşti.
GAÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen koşu, Girne yeni çevre yolundan başlayıp Girne Kampüs yarı-olimpik tartan pist GAULympic güzergahında düzenlenen 4 km’lik parkurdan oluşan koşuya birçok kişi katıldı. 3 farklı yaş kategorisinde mücadele eden katılımcılar arasından çekişmeli sahneler yaşandı.
GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada 29 Ekim Cumhuriyet koşusuna genç yaşlı ve çeşitli uyruklardan birçok kişinin ilgi gösterdiği belirtildi.
“Cumhuriyetin 91. Yılı Kutlu Olsun”
GAÜ 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu sonunda dereceye girenlere ödülleri GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ve Spor Koordinatörü Muzaffer Doğün ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Apak tarafından verilirken ödül töreninde bir konuşma yapan Türkay Akpınar Cumhuriyetin 91. yılını kutladı.
GAÜ 29 Ekim Cumhuriyet Koşusunda bu sene dereceye giren yarışmacılar ise şunlar oldu:
16-30 Yaş Erkekler
1-) Tuncay İBRAHİMZADE
2-) Imad AMER
3-) Hasan CAFEROĞLU
16-30 Yaş Bayanlar
1-) Aliye BURKAY
2-) Anastasiia MYKYTİNT
3-) Irina BELAYA
30-45+ Yaş Erkekler
1-) Ahmet ERDOĞAN
2-) Ozan Onur ERDOĞAN
3-) Emrah ADAKLI
30-45+ Yaş Bayanlar
1-) Cansu YILDIRIM
2-)Narina HAJİYEVA
3-) Muzaffer ALTAN
55+ Yaş Erkekler
1-) Mustafa APAK
55+ Yaş Bayanlar
1-) Pembe CANSER
 
Editör: TE Bilisim