Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, kamu hekimlerinin yasaları çiğneyerek ikinci iş yapmaları ile ilgili başlattığımız hukuk mücadelesinde, Sağlık Bakanı Sayın Sucuoğlu mahkemeye verdiği yeminli ifadesinde, sağlıktaki reformları gerçekleştireceğini ve mahkemenin kendisine 6 aylık süre vermesi durumunda Mandamus Emrine uyacağını belirtmişti.

Sağlık Bakanı Sayın Sucuoğlu ise geldiği son noktada, Tıp-İş ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı’nı da yanına almış ve halkımızı yalanlarıyla kandırmak ve kamuoyunu yanıltmak suretiyle, makamın görev ve sorumluluklarını adete suistimal etmiş, mahkeme kararı ile dalga geçmiştir. Sayın Sucuoğlu, sağlıkta başaramadığı reformları, kendi başarısızlığı olarak kabul etmek yerine, yasaların gereklerini yerine getiren Sayın Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere, konu ile ilgili tüm kişi ve kurumları suçlayıcı nitelikte yaptığı açıklamalarla hedef şaşırtmaya çalışarak adeta bir akıl tutulması içerisine girmiştir.O yüzdendir ki istisnasız hergün basın yayın organlarına Sağlık Bakanlığı üzerine düşeni yapmıştır başlığı ile açıklamalar yapmaktadır.Bu açıklamaları niye yapıyorsun Sayın Sağlık Bakanı birilerine diyet borcun mu var yoksa yakın zamanda başına gelecekleri tahmin ediyormusun. Bunun son örneğide , Yargıtay’dan talep etmesi üzerine kendilerine verilen 6 aylık süre içerisinde, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarının önünü açacak - Mandamus Emirnamesi ile adeta dalga geçici mahiyette - tüzük çalışmaları yapmasıdır. Tıp-İş ve KTTB ile birlikte gizlice yürüttüğü bu tüzük çalışmasınının, hiçbir yasal temeli olmamasına rağmen, Bakanlar Kurulu’nun son iki toplantısından , geçirmek için var gücü ile uğraşan Sayın Sağlık Bakanı adeta yangından mal kaçırmaya çalışmaktadır. Sadece kendi koltuk sevdasına, ikinci iş için çıkış formülleri aradığını ilan ederek Yargıtay’ın kararını bile sulandırmaya çalışan, Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını gölgeleyici açıklamalarda bulunmaya başlayan Sayın Dr. Faiz Sucuoğlu’nun, sağlıktaki sistemsizliği onarmak yerine, sadece ve sadece Tıp-İş’in, KTTB Başkanı’ndan sonraki ikinci taşeronu olmayı tercih ederek, ‘’Sağlık Sistemimizi Ucubeleştiren Sağlık Bakanı’’ olarak tarihe geçeceği kesinleşmiştir.

KTSÇHB yönetim kurulu olarak, yeni bir hukuk mücadelesinin arefesinde olduğumuzu değerli kamuoyu ile paylaşırız. Halkımızın sağlığı üzerinden, siyasi veya maddi rant elde etmeye çalışan kesimlerin, dün olduğu gibi bugün de karşısında duracağımızın ve yine yargı kararı ile, bu kesimlere gereken dersi vereceğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Buradan Tıp İş Başkanına’da sesleniyoruz, hani sizler kamu hastanelerini güçlendirecektiniz, hani siz özelde yapılmayan her şeyi kamu hastanelerinde yapıyordunuz, hani siz ne isterseniz halk için isterdiniz, hani siz sermaye karşıtıydınız ve hani siz sağlığın özelleştirilmesine karşıydınız.

Siz ne istediğinizi söyleyemeyecek kadar cesur değilsiniz hepsi bu.İçinde en ufak bir vicdan, cesaret ya da makam sorumluluğu kalmışsa, Sayın Sağlık Bakanı’nı, 2 Ağustos’tan sonra Yargıtay’ın vermiş olduğu Mandamus Emirnamesine uyup uymayacağını tüm kamuoyu ile paylaşmaya davet ederiz. Saygılarımızla. 

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU

K.T. Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı

Editör: TE Bilisim