Lefkoşa Merit Otel’de yer alan seminer, çarşamba gününe kadar devam edecek.

Seminerin açılışında konuşan Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış, seminerde farklı ülkelerden katılımcıların olmasının önemini vurgulayarak, özellikle katılımcıların ve akademisyenlerin deneyimlerini paylaşmasının bankacılık yönetimde faydalı olacağını söyledi.

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sayılı da, KKTC bankalarının gösterdikleri gelişimleri anlatarak, yapılacak seminerin faydalı olacağını belirtti.

İslam Kalkınma Bankası’na üye ülkelerdeki Kalkınma Bankaları Birliği (ADFIMI) Genel Sekreteri Nuri Birtek, Birliğin kuruluşu hakkında bilgiler vererek, seminerin iyi geçmesi temennisinde bulundu.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Danışmanı Dr. Hüda Hüdaverdi ise konuşmasında, ADFIMI ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, akademisyenler ve yabancı ülkelerden gelen konukların deneyimlerinin paylaşılacak olmasının da önemli olduğunu kaydetti.

2000 yılında ADFIMI üyeliğine kabul edilen KKTC Kalkınma Bankası, eğitim etkinlikleri işbirliği çerçevesinde uluslararası sempozyumlara 10. kez ev sahipliği yapıyor.

Üç gün sürecek seminere Türkiye, Bangaldeş, Irak, Sudan ve Azerbaycan’dan banka yöneticileri, Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden akademisyenler, Merkez Bankası’ndan temsilciler ve Kalkınma Bankası çalışanları katılıyor.
Editör: TE Bilisim