Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, KKTC’de ciddi bir şekilde Fetullahçı bir yapılanma olduğunu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapısı içinde yer almak istemeyen bazı din adamlarının tehdit, şantaj ve baskıya maruz kaldığını öne sürdü. Star Kıbrıs’a konuşan Kurumanastırlı, Fetullah Gülen’in Kuzey Kıbrıs’ta yapılanmasının 2008-2013 yılları arasında yoğunlaştığını ifade ederek, örgüte maddi destek sağlamak amacı ile düzenli olarak köylerde ve şehirlerde birçok evde hizmet dersleri verildiğini, himmet adı altında iş adamlarından, otel sahiplerinden yardımlar toplandığını ileri sürdü. Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, KKTC’de bir temizlik operasyonunun şart olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuya eğilmesi gerektiğini dile getirdi.

ONLARA KARŞI ÇIKANLARI TEHDİT EDİYORLARDI

Sendika olarak FETÖ yapılanmasına karşı çıktıklarını, bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını savunan Kurumanastırlı şunları söyledi: “Hizmet-Sen, 2011 yılından itibaren Kıbrıs’ta FETÖ terör örgütüne karşı bir mücadelenin içinde yer aldı. O günlerde Kıbrıs ve Türkiye’deki yetkililere bu konuda uyarılarda bulunurken dikkate alındık. Bu nedenle Hizmet Sendikası mağduriyet yaşadı. FETÖ’ye karşı duruşumuzdan sonra Hizmet Sendikası’na üye olan arkadaşlarımız baskı altına alındı. Din İşleri’ndeki üyelere, FETÖ mensupları tarafından tehdit, baskı, şantaj uygulandı. Bu arada bir kısım arkadaşımızın görev yerleri yasa dışı bir şekilde değiştirildi. Konuşanlar, kendilerine muhalefet edenler, yasa dışı bir şekilde sürgün edildi. Din İşleri teşkilatının içinde terfi almaları engellendi. Geçici olan imamlar, müftüler atanırken, kadrolu kıdemli din görevlileri kızağa alındı. Onlara hiçbir görev verilmedi ve özellikle bu yolla FETÖ’ye karşı çıkan din görevlileri cezalandırılmış oldu.”
FETÖ baskına karşı Vakıflar Yönetim Kurulu’ndaki üyelerin kendilerine destek olduğunu kaydeden Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, “Bizim Hizmet-Sen olarak ayakta durmamıza en büyük yardımı Vakıflar Yönetim Kurulu’ndaki üyelerden gördük. Eğer bugün Vakıflar Yönetim Kurulu Hizmet Sen olarak bize sahip çıkmamış olsaydı, bugüne kadar kapımıza kilit vurmak zorunda kalacaktık” dedi.

İÇİMİZE SIZDILAR

Kurumanastırlı, FETÖ’nün KKTC Din İşleri Teşkilatı’na sızdıklarını, birçok önemli kilit noktalarını ele geçirmiş durumda olduklarını öne sürerek, Din İşleri Teşkilatı’nda yetkili olan FETÖ mensuplarının diğer din görelilerine yoğun bir baskı uygulayarak kendi cemaatlerine katılmaya zorladıklarını ileri sürdü.

HİMMET ADI ALTINDA PARA TOPLUYORLAR

Fetullah Gülen’in Kuzey Kıbrıs’ta yapılanmasının 2008-2013 yılları arasında yoğunlaştığını kaydeden Kurumanastırlı sözlerini şöyle sürdürdü: “ 2008-2013 yılları arasında dönemin Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Duman’ın KKTC’ye atanmasıyla FETÖ’nün yapılanması daha da arttı. Fetullah Gülen tarafından özel olarak KKTC’ye gönderilen İbrahim Duman tüm bölgelere imamlar atayarak sevk ve kontrolü ele aldı. Bu kapsamda düzenli olarak köylerde ve şehirlerde birçok evde hizmet dersleri vererek gençlerin beyinleri yıkandı. Himmet adı altında iş adamlarından, otel sahiplerinden yardımlar toplamaya başlandı. Özellikle iş adamlarına boş zarf vererek içine para koyması istendi. Kurban bayramlarında kurban etlerini ve derilerini toplayarak örgüte maddi destek sağladı. Öte yandan yayın organlarının da öğrenciler tarafından zorla abone olarak satın alınması istendi.2013 yılında İbrahim Duman’ın yaptığı yasadışı işler ve FETÖ örgütünün lehindeki keyfi uygulamalar neticesinde apar topar KKTC’deki görevinden alınarak Türkiye’ye sevk edildi. Daha sonra alınan bilgilere göre Mısır’a kaçarken havaalanında yakalandı.” Hizmet Sendikası Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, KKTC’de bir temizlik operasyonunun şart olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuya eğilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Türkiye’deki darbe girişiminin ardından KKTC’deki FETÖ yuvalanmasına karşı başlatılan operasyonlar sessiz sedasız sürdürülürken, FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair tespit yapılan iki kişinin tutuklandığı kaydedildi



Tutuklanıp, Türkiye’ye iade edildiler

Türkiye’deki darbe girişiminin ardından KKTC’deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yuvalanmasına karşı başlatılan operasyonlar sessiz sedasız sürdürülüyor. Buradaki yapılanmayı araştırmak için Türkiye’den 20 kişilik bir ekibin önceki gün ülkeye geldiği belirtilirken, KKTC’deki üç üniversitenin, iki kolejin, bazı işyerlerinin mercek altına alınacağı, bu yerlere kayyum atanacağı öne sürüldü. Operasyon kapsamında başlatılan araştırmalar çerçevesinde bazı din adamlarının ifadesinin alındığı belirtilirken, FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair tespit yapılan iki kişinin tutuklandığı ve dün itibari ile Türkiye’ye götürüldüğü kaydedildi.

FETÖ MERCEK ALTINDA

KKTC’deki operasyonun ilerleyen günlerde genişleyerek devam edeceği, bazı derneklerin kapatılmasının söz konusu olduğu iddia edilirken, Star Kıbrıs’a konuşan AP eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Türkiye’de FETÖ’ye yönelik operasyonların devam ettiğini, KKTC’de de FETÖ’ye mensup gerek üniformalı gerek üniformasız kişiler olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin gereğini yapacağını dile getirdi. KKTC’de FETÖ’ye mensup kişilerin bilindiğini ve bu kişilerin listesinin Türkiye’nin bilgisinde olduğunu kaydeden Ceyhun şunları söyledi: “Türkiye, FETÖ’nün buradaki mensuplarını biliyor. Kimi işadamlarının finansmanı ile bazı binalar inşa edildi. İnternet üzerinden faaliyet gösteren bahis sitelerinden FETÖ’cülere para kazancı elde edildiğini de duyuyoruz. Polis Teşkilatı’nın içinde FETÖ mensubu kişiler olduğu da biliniyor. Türkiye gerekeni yapacaktır.”

KKTC’de FETÖ’nün arka bahçesi olmayacağını kaydeden Ceyhun, Türkiye’nin buradaki FETÖ yapılanmasını mercek altına aldığını ifade etti.



İnternette 'Hakan Fidan' tuzağı!

FETÖ’cüler sosyal medyada vatandaşları sahte hesaplardan atılan asparagas haberler üzerinden tuzak kurmaya başladı!

FETÖ'cüler sosyal medyada aralarında Cumhuriyet gazetesinin adına açılmış sahte hesaplarında bulunduğu bir çok 'fake' kullanıcıdan ‘Mit Müsteşarı Hakan Fidan Gözaltında’ diye aslı astarı olmayan yalan haberleri tweet atarak vatandaşı virüslü linklere yönlendirmeye çalışıyor.

(STAR KIBRIS)
Editör: TE Bilisim