Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından ABD'den iadesi istenen Fethullah Gülen, ABD'ye iade taleplerine karşı 'direnin' çağrısında bulundu.
Fethullah Gülen, ABD'nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede, "Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, 'hizmet' içindeki ben ve arkadaşlarım Batı'nın yanında yer aldık" diyerek "Erdoğan'ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak ABD buna direnmeli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'dek son 40 yılda yaşanan darbelerden en büyük zararı kendisinin gördüğünü öne süren Gülen, darbelere karşı olduğunu söyledi.

Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı batılı ülkelere 'şikayet eden' Fethullah Gülen, Uluslararası Af Örgütü'nün darbe girişimi sırasında, tutuklananlara işkence yapıldığına ilişkin iddialarını hatırlattı.

Darbe girişiminde bulunanların itiraflarını ve kendisiyle bağlantılarını reddeden Gülen, Türkiye'ye iadesiyle ilgili olarak ABD yönetimine seslendi ve "Erdoğan'ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli" dedi.

Editör: TE Bilisim