Rum tarafında Mayıs ayında yapılacak olan parlamento seçimlerine yönelik propaganda çalışmaları, anlaşılan odur ki daha önceki dostane uyarılarımıza rağmen, müzakere sürecini sarsıntıya uğratacak şekilde gerçekleşmektedir.

Kıbrıs Türk tarafı olarak kendi pozisyonlarımızla ilgili açıklamalarda bulunurken görüşme sürecine zarar vermemeye her zaman azami özen gösterdik. Henüz ortak uzlaşı sağlayamadığımız konularda, sanki Rum tarafı da bizim pozisyonlarımıza gelmiş gibi sahte bir algıyı hiçbir zaman yaratmadık. Muhataplarımızın da aynı şekilde davranmalarını beklerdik.

Ne yazık ki bunun böyle olmadığı görülmektedir. Politis gazetesinde bugün yayımlanan söyleşi de tarafımızdan bu şekilde değerlendirilmektedir. Söz konusu söyleşide Rum Lider tarafların üzerinde henüz uzlaşma sağlamadığı konularda da ortak uzlaşı varmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışmıştır. Bu doğru değildir. Kaldı ki taraflar ortak uzlaşıya vardıkları konuları usulen birlikte açıklamak durumundadırlar.

Rum tarafının bildik pozisyonlarının tekrarı olan, seçime ve tribünlere yönelik olduğu çok açık görülen bu gibi yaklaşımların müzakere sürecine hiçbir katkısı yoktur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı ve ekibi Kıbrıs sorununu çözme hedefine bağlıdır. Bu çerçevede sorumluluk duygusu içinde hareket etmeye devam edecektir.













 
Editör: TE Bilisim