Ortak bir açıklama yapan dört sendika, “Bugün Maliye Bakanlığı Müsteşarı ile yapılan toplantı ile Kasım ayı ek mesailerinin 10 Şubat’ta ve her ayın onunda ise rutin olarak bir ek mesai ödeneceğini ve ayrıca geriye kalanlarla ilgili ödeme planlaması yapmak üzere tekrardan bir araya gelineceği konusunda uzlaşıya varılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Sendikalar, alınan kararların ve varılan anlaşmanın dışına çıkılması halinde eylemlerine bıraktıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

Açıklamada, “Çalışanlar emeklerinin karşılığını talep ettikleri için de sermaye çevreleri tarafından sözlü saldırıya uğramışlardır. Tek amaçları daha çok kar elde etmek için köle düzenini yaratmak olan bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu sermaye çevrelerini iş yasalarına ve hukuka uygun davranarak özel sektör çalışanlarına köle muamelesi yapmaktan vazgeçmeye çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını ödenen ücret üzerinden yaparken kendi vergilerini de kazançları üzerinden ödemeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ortak açıklamada, eylemin çalışanların ailelerinden, özel yaşamlarından feragat ederek, ita amirlerinin görevlendirmesi ile yaptıkları ek mesainin aylardır ödenmemesi üzerine başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklama metnine, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, Güç-Sen Başkanı Erol Emin imza koydu.
Editör: TE Bilisim