Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Geçitköy Barajı etrafında yapılması düşünülen Mesire Alanı arazisinde çok yakın zamanda düzenleme çalışmalarının başlayacağını söyledi
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığına bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü heyeti Ankara’da temaslarda bulundu.
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu başkanlığındaki teknik heyet, bu kapsamda Türkiye Orman Genel Müdürlüğüne çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
17-19 Şubat 2016 tarihlerinde yapılan ziyarette KKTC ormancılık eylem planının uygulanması konusunda revizyon çalışması gerekliliği konusunda istişaraler gerçekleştirildi ve Geçitköy Barajı mesire alanı projesi ile ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.
Türkiye Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmede projelerin ivedilikle takvimlendirilmesi gerekliliği üzerinde mutabakata varıldı.
Yapılan çalışmalarda 2016 yılı ağaçlandırma sahalarının hazırlığı için etüt yapılması ve orman kadastro ekibinin 2016 yılı içerisinde yarım kalan kadastro çalışmasının tamamlanması da programlandı.
Ayrıca yapılan çalışma çerçevesinde KKTC koşullarına uygun olarak Geçitköy Barajı Mesire Alanı ile ilgili projeler hazırlandı ve ihtiyaç duyulan yapıların, tesislerin, ve yerleşim yerlerinin tespitleri yapıldı.
Yine gerçekleşen görüşmelerde orman yangın izleme sistemlerinin revize edilerek geliştirilmesi, kamera sayısının artırılması ve sistemin yenilenmesi konularında anlaşma sağlandı.

EVREN: “TÜRKİYE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN KATKILARI ÖNEMLİ”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, heyetin özellikle Mesire alanı bölgesi için yapılacak projeler konusunda gerçekleştirdiği çalışmaların projeye, ilerlemesi adına önemli bir ivme kazandırdığını söyledi.
Mesire Alanı projesine büyük önem verdiklerini, projenin bölgenin ve ülkenin çehresini değiştirecek bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Bakan Evren, proje sonlandığında ülke vatandaşlarının sosyal hayatına büyük bir kazanım olacağını vurguladı.
Bakan Evren, çok yakın zamanda Mesire Alanı bölgesinde düzenleme çalışmalarının başlayacağını da söyledi.
Bakanlığına bağlı Orman Dairesinin ülke orman alanlarının çoğalması ve korunması adına yaptığı çalışmalara dikkati çeken Evren, bu çalışmaların her aşamasında Türkiye Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı katkıya vurgu yaptı.
Yaz aylarında muhtemel orman yangınlarının önlenebilmesi amacıyla gerekli önlemlerin şimdiden alınmaya başlandığını ifade eden Evren, yangın izleme sistemlerinin revize edilmesinin bunun en önemli parçalarından biri olduğunu belirtti.



 
Editör: TE Bilisim