Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile birlikte Karpaz bölgesinde yürütülen “Bal Ormanları ve Arıcılık” projesinin uygulama alanında incelemelerde bulunarak Karpaz Yaşam Kampüsü hakkında bilgi aldı.
Bölgenin ekonomik ve kültürel anlamda yatırımlara ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Kutlu Evren, bölge ve bölge halkının ihtiyacı olan yatırımları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Serhat Akpınar’ın konuşması
İnceleme gezisinde konuşan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar şöyle dedi:
“Bakanlığın projelerimize verdiği destekten büyük bir güç almaktayız. Bu yaklaşımı gördükten sonra çok daha güzel işler yapmak sorumluluğunun ağırlığını üzerimizde hissederek gerek yaşam kampüsü hazırlıklarımızı sonlandırmak noktasında gerekse arıcılık ve özellikle üniversitenin Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi’nin bu bölgede yapılandırılacak olması yönündeki adımlarımızı da Dipkarpaz ve Yenierenköy’e kadar uzanacak bölgede çok ciddi bir yapılanmaya gideceğiz. Bu vesileyle, ziyaretleri sebebiyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kutlu Evren’in konuşması
İncelemeler sonrası açıklama yapan Bayındırlık Çevre Kültür Bakanı Kutlu Evren, GAÜ'nün Dipkarpaz bölgesinde yaratacağı kampüs alanının hem bölge hem de ülke adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Ülke içerisindeki üniversitelerin bu anlamda çeşitlilikleri artırarak her bölgeye yayılmasının o bölgelerde bulunan vatandaşa ve ekonomiye de büyük katkıları olacağını düşündüklerini söyleyen Evren, bu anlamda bakıldığında GAÜ'nün de Dipkarpaz halkı için yeni bir fırsat oluşturduğunu ifade etti.

Serhat Akpınar’ın vizyonu
Evren, “Serhat Akpınar’ın vizyonu ile şekillenen Karpaz Yaşam Kampüsü ve Bal Ormanları Projeleri’nin tam anlamıyla olağanüstü bir proje olduğunu daha önce dinlemiştim fakat bu ziyaretimde bu ortamın mükemmelliğinin farkına vardım, burada eğitim görecek öğrenciler çok şanslı” dedi.
Bakan Evren, bölgede arıcılığın gelişmesi ve Kıbrıs balının dünyadaki yerini alması adına GAÜ'nün yaptığı girişimler takdirle takip ettiklerini vurgulayarak, bu çalışmaların ülkede arıcılık yapan ve yapmayı düşünen kişilere de bilimsel anlamda önemli bir katkı yapacağını söyledi.
Üniversitenin Bal Ormanları ve Alıç Ormanları Projesi ile ağaç çeşitliliğine katkı yapacağına inandığını söyleyen Evren, bu projelerin aynı zamanda bölge insanına yeni kapılar açacağını dile getirdi.
Evren, Bal ormanları ile ilgili projeleri Bakanlık olarak desteklemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim