Heyette GAÜ CEO'su Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Asım Vehbi ve Rektör Prof. Dr. Sadık Ülker, de hazır bulundu.
Kabulde konuşan Bakan Evren, üniversitelerin ülke lokomotifine en ciddi katkıyı yapan kurumlar olduğuna dikkat çekerek bu katkıların artarak devam etmesi için üniversitelerin de sağlam temeller üzerinde devamlılığının şart olduğunu söyledi.
Evren, üniversitelerinin akademik ve eğitsel katkılarının yanısıra var oldukları ülkede sosyal sorumluluklarının bilinci içerisinde hareket ettiğini ve ülkenin gelişimine de her an katkı sağladıklarını vurguladı.
GAÜ'nün katettiği mesafeleri ilgiyle takip ettiklerini ifade eden Evren, Üniversitenin faaliyette bulunan bölümlerine yeni bölümler açmasını ve eğitim çeşitliliğini arttırmasını KKTC için büyük bir kazanım olarak gördüklerini ifade etti.
Bakanlığı ile GAÜ'nün geçmiş dönemlerde var olan ilişkilerin artarak devam etmesini arzuladıklarını söyleyen Evren, özellikle Orman çeşitliliği alanında yapılan çalışmaların takipçisi olmayı ve destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.
Evren, ziyaretinden dolayı heyete teşekkür etti.
GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da konuşmasında Bakan Evren'e yeni görevinde başarı dilemek ve Bakanlık ile varolan ilişkileri gözden geçirmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Akpınar,Bakanlık ile devam eden projeleri daha ileri boyuta da taşımayı arzu ettiklerini de ifade etti.





 
Editör: TE Bilisim