Bakan Evren,Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliğini (Kar-İş) kabul etti.

Evren kabulde yaptığı açıklamada,mensubu bulunduğu hükümetin geniş tabanlı yapısıyla reformları gerçekleştirmek için kurulduğunu belirterek, bu anlamda kendi Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstereceği konularda da aynı kararlılıkta hareket edeceğiğini vurguladı.

Bakanlığına bağlı dairelerin mevcut çalışmaları olduğunu ama, genel olarak Bakanlığının yeni oluşan bir Bakanlık olduğunu anımsatan Evren,göreve geldiği ilk günden itibaren kurumsal yapının oluşabilmesi adına yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Evren,bakanlığının ağırlığını oluşturan çevre konularında büyük bir hassasiyet göstereceklerini herkesin bilmesini istediğini söyleyerek amaçlarının ülke insanının hakettiği yaşanacak sağlıklı bir çevre yaratmak ve gelecek nesiller için bu bilinci oluşturmak olduğunu belirtti.

İlerleyen süreçte özellikle ülkenin yaşadığı çevresel sorunların çözümü için çalışmalar ortaya koyacaklarını ifade eden Evren, bu konuda toplumun da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kar-iş in yaşadığı sorunları bildiklerini vurgulayan Evren, bu sorunları çözme adına hükümet nezdinde yapılacak çalışmalara her zaman katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.

Bakan Evren kabulde, Kar-İş üyelerine egsoz emisyonu konusunda hassasiyet gösterilmesi çağrısı da yaptı.
Kar-İş Başkanı Menteş Aytaç da konuşmasında, Bakan Evren'e yeni görevinde başarı dilemek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu vesileyle sorunlarını ve taleplerini de anlatma fırsatı bulduklarını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim