İskele Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde geçtiğimiz yıldan bu yana sürdürdüğü ‘Evde Sağlık Hizmeti’ devam ediyor. Başladığı ilk günden bu yana İskele ve belde vatandaşlarının yanı sıra ada genelinde de büyük takdir toplayan bu hizmet 2016 yılında da iddiasını sürdürüyor. 2015’te 731 vatandaşa ulaşan hizmetten 2016 yılında 1000’den fazla kişinin yararlanacağı tahmin ediliyor.

HALKIN MEMNUNİYETİ GÖZ ÖNÜNE ALINDI
MEVCUT SÖZLEŞME 1 YIL DAHA UZATILDI

Sosyal yardım maaşı alanlar, 65 yaş üzeri vatandaşlar ve özel gereksinimli vatandaşların faydalanabildiği Evde Sağlık Hizmeti, 2016 yılında da İskele ve beldelerinde yaşayanlara hizmet verecek. Halkın memnuniyeti göz önünde bulunduran İskele Belediyesi, 1 yıldır işbirliği içerisinde olduğu Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyonu ve Sağlık Kliniği ile olan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Başkan Sadıkoğlu ve meclis üyeleri tarafından onay verilerek hazırlanan sözleşmeye İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyonu ve Sağlık Kliniği Yöneticisi Batuhan Dericioğlu, KKTC 59. Noteri İldeniz Elbasan huzurunda imza koydu.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Bugün imzaları atılan sözleşmeyle birlikte, haftada beş gün 1 doktor, 2 hemşire, 1 psikolog, 1 diyetisyen, 1 özel eğitim uzmandan oluşan ekibin İskele ve beldelerinde verdiği hizmetin kapsamı da genişletiliyor. Her ay; tansiyon, nabız, ateş ve kan şekeri ölçümlerinin yer alacağı Evde Sağlık Hizmetinde 3 ayda bir de kolesterol, kan şekeri ve kan tetkikleri yapılacak.

ÖZEL EĞİTİM UZMANI DA HİZMETE DAHİL OLDU

İskele Belediyesi ilePhysioart Fizik Tedavi Rehabilitasyonu ve Sağlık Kliniği işbirliğinde İskele ve beldelerinde yürütülen Evde Sağlık Hizmetine dahil olan 1 doktor, 2 hemşire, 1 psikolog, 1 diyetisyen olan ekibe özel eğitim uzmanı da eklendi. Akademik başarıda dikkat eksikliği, yetersizlik ve algı sorunu gibi problemleri olan özel gereksinimli çocuklar düşünülerek ekibe dahil edilen özel eğitim uzmanı, okul başarısı ve sosyal hayata katılımını arttırmak için ayda iki kez ders verecek.

SEMİNERLER DE VERİLECEK

Sözleşme kapsamında Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyonu ve Sağlık Kliniği uzmanlarınca İskele ve beldelerinde yaşayan vatandaşların katılımının sağlanacağı seminerler de verilecek. Kanser hastalığı ve korunma yolları, ergenlik döneminde aile yaklaşımı, yaşlılara yönelik düşmek artık yok gibi birçok seminere imza atılacak. Seminerlerin ilkini de Mart – Nisan aylarında yapılması hedeflenen Kanser hastalığı ve korunma yolları isimli seminer oluşturacak.

SADIKOĞLU: HİZMETTEN YARARLANMAYAN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK

Göreve ilk geldiği günden bu yana özel gereksinimli vatandaşlara, yaşlılara ve çocuklara yönelik birçok hizmet sunulmasını sağlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, imza töreninde bir de konuşma yaptı. Uygulamadan duyulan memnuniyetin kendilerini gururlandırdığını söyleyen Sadıkoğlu, yaşlılarımız ve özel gereksinimli vatandaşlarımız bizim önceliklerimiz ve baş tacımızdır dedi. Hizmetten duyulan memnuniyet neticesinde Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyonu ve Sağlık Kliniği işbirliğini sürdürme kararı aldıklarını ifade eden Sadıkoğlu, açıklamasının devamında ise şunlara yer verdi: “Köy köy gezilerek tespit edilen tüm vatandaşlarımız bu hizmetten ücretsiz yararlanacak. Evde Sağlık Hizmeti”nden yararlanmayan vatandaşımız kalmayacak. Vatandaşlarımızın hizmete değil, hizmetin vatandaşlarımıza ulaşması bizim açımızdan çok daha önemli ve değerli. Çünkü onların yüzlerindeki tebessüm, huzur ve hayır duaları bizim için yeterli” dedi.


HİZMET TALEBİNDE BULUNMAK ÇOK KOLAY

Bu arada ‘Evde Sağlık Hizmeti’nden henüz faydalanamayan; sosyal yardım maaşı alanlar, 65 yaş üzeri ile özel gereksinimli vatandaşların İskele Belediyesi’ne 444 21 22 ve 0533 826 84 95 numaralı telefonları arayarak hizmet talebinde bulabilirler.



 
Editör: TE Bilisim