Dövizin yükselişi konusunda alınacak tedbirlerle ilgili ilk toplantı bugün Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında gerçekleştirildi.

Başbakanlıkta saat 18.30’da başlayan toplantıya Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Merkez Bankası Başkanı Bilal San, Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, banka müdürleri, Başbakanlık müsteşarları ve diğer yetkililer katıldı.

Başbakan Ömer Kalyoncu toplantının başında basına yaptığı açıklamada, dünyanın yaşanan gelişmeler ve dövizin yükselişiyle sarsıldığını belirterek, geçen hafta Bakanlar Kurulu girişinde dövizle ilgili yapılacak fazla bir şey olmadığını ifade ettiklerini, ancak konunun dövizle ilgili yapılacak hiç bir şey yok şeklinde algılandığını söyledi.

Büyük devletlerin de döviz konusunda yapacak fazla bir şeylerinin olmadığının ortaya çıktığına işaret eden Kalyoncu, bütün bunlara rağmen kendilerinin Bakanlar Kurulu’nda ekonomiyle ilgili toplantıları düzenli yapma kararı aldıklarını, ilk toplantıyı da bugün gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bugünkü toplantıda, vatandaşları rahatlatmak açısından neler yapılabileceğine, hangi tedbirlerin alınabileceğine bakacaklarını ifade eden Kalyoncu, yurttaşların dövizdeki yükselişten en az etkilenmesi için ekonominin büyütülmesi gerektiğini, yatırım çekebilmek ve yatırımların devamı için neler yapılabileceğinin de bugünkü toplantıda görüşüleceğini vurguladı.

EV KİRALARI VE DÖVİZLE BORÇLANMA AYRINTILI ELE ALINACAK

Başbakan Ömer Kalyoncu kısa açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Tedbirler içinde ev kiraları ve eğitim için öngörülen önlemler olup olmadığı hakkındaki soruyu yanıtlayan Kalyoncu, sadece bu konuya değil, her konuya bakılacağını kaydetti.

Ev kiraları ve dövizle borçlanmayla ilgili ne yapılabileceğinin ayrıntılı olarak ele alınacağını ifade eden Kalyoncu, bu konularda yapılabilecek bir şey yoksa de yurttaşların nasıl rahatlatılabileceğini görüşeceklerini belirtti.

Şimdiden sonuç hakkında bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirten Başbakan Kalyoncu, tedbirlerin mümkün olan en erken zamanda alınacağını vurguladı.

Başbakan Kalyoncu, toplantıların ne sıklıkta olacağının da bugünkü toplantı sonrasında belirleneceğini söyledi.

TAŞEL’deki grev hakkında sorulan bir soruyu da yanıtlayan Kalyoncu, konuyla Çalışma Bakanlığı’nın ilgilendiğini kaydetti.

Başbakan Kalyoncu, grevden daha çok çalışanların ve şirketin zarar göreceğini düşündüğünü de dile getirdi.  
Editör: TE Bilisim