HALUK DOĞANDOR/HABERAL KIBRISLI

Müdür olarak atandığı Orman Dairesi koltuğuna oturduğu ilk günden bu yana olumsuz yönde adından sıkça söz ettiren Orman Müdürü Cemil Karzaoğlu, bu kez Orman Dairesi’ne yangın müdahale ekibi için alınan geçici işçiler için “Eşşek gibi çalışacaklar” dedi.

Bir yılı dolmadan üçüncü gaf ve tehdit

Göreve ilk geldiği gün Geçitköy Barajı su havzasının altında kalacak çam ağaçlarının yılbaşı ağacı olarak satılmasına karşı çıkan çevre örgütlerine hitaben, “Ben onları kaale bile almıyorum, onlar kim? Ben sarı çizmeli Mehmet Ağa ile iş yapmam” diyerek tepkileri üzerine çekmişti. Cemil Karzaoğlu, geçtiğimiz ilkbahar aylarında da Akdeniz köyü sahili koruma alanına ilgili dairelerden görüş almadan tahta bir kulübeye izin vermesiyle gündeme gelmiş, olay, Bakan Hamit Bakırcı’nın kulübeyi oradan kaldırtmasıyla tatlıya bağlanmıştı. Daha bir yılı dolmadan Orman Müdürü Cemil Karzaoğlu bu kez başka bir skandala imza attı ve geçici orman yangın işçilerini günlerce evinin tamiratında çalıştırdı ve olay görüntülenince muhabirimize telefonda “Eşşek gibi çalışacaklar, ben nereyi gösterirsem orada çalışırlar” dedi. Bununla da kalmayan Cemil Karzaoğlu, “Bu haber yayınlanırsa sonuçlarına katlanırsınız” diyerek sert üslupla konuştu. 


Olay nasıl gelişti


Tepebaşı Köyü sakinlerinden gelen ihbar telefonu üzerine geçtiğimiz Cuma günü Tepebaşı Köyüne giden Haberal Kıbrıslı ekibi, köy içinde Orman Müdürü Cemil Karzaoğlu’nun ikamet ettiği evini mesai saatleri içinde tamiratı için çalışan dört orman işçisini görüntüledi. Orman işçileri öğlen sıcağında harç karıyor ve duvar örüyorlardı. Ne yapıyorsunuz diye sorduğumuzda; “müdürümüzün evini onarıyoruz” cevabını aldık. Orman Dairesine ait iki pikap araç tamirat için malzeme taşıyor, orman müdahale ekibine ait bir yangın aracı da evin yanında bekliyordu. Bu evin müdürün şahsi evi mi, yoksa lojman mı olduğu konusundaki iddiaları sormak adına Müdür Cemil Karzaoğlu’nun yurtdışından gelmesini beklemek için haberi de bekletmek kararı almışken, olayı görüntülediğimizi öğrenen Cemil Karzaoğlu bizi telefonla aradı.

Bu haberi yaparsanız sonuçlarına katlanırsınız

Telefonu açtığımızda gayet sinirli bir şekilde konuşan Karzaoğlu, daha biz soru sormadan, “O ev benim şahsı malım değil, orası lojman, bu işçilerde orman işçisi, ben nereyi gösterirsem orada eşek gibi çalışacaklar” dedi. Biz kendisine, evin kime ait olup olmadığını sormadan neden böyle bir savunmaya girdiğini sorduğumuzda, “Bu haberi yaparsanız sonuçlarına da katlanırsınız” dedi. Kendisine bu tabir ağır değil mi, personeliniz için sarf ettiğiniz bu kelimeyi aynen yazacağız dedikten sonra, tekrardan, “Yazabilirsiniz, eşek gibi çalışacaklar” dedi. Konuşmalarını sert bir üslupla sürdüren Cemil Karzaoğlu telefonu kapattı.

Ev kime ait?

Bu konuşmaların ardından Müdür Karzaoğlu’nun neden evin savunmasına geçtiğini köy içinde sorguladığımız zaman, bazı söylentilere ulaştık. Köyde ileri gelenlerin iddiasına göre, bu ev için geçen yıl da Orman Dairesi bütçesinden 30-40 bin liralık bir tamirat yapıldığı ve orman lojmanı olarak bilinen bu evin daha sonra bir şekilde Cemil Karzaoğlu’nun tahsisine geçtiği iddia edildi. Karzaoğlu’nun da telefonu ilk açtığında ev benim değil savunması kafalarımızda soru işareti doğurdu. Orman Dairesi’nin bağlı olduğu Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’dan bilgi almak ve işin doğrusunu öğrenmek için Pazartesi günü de haberimizi takip etme kararı aldık. Ancak haber hazırlanırken bize bu ihbarı yapanın işçiler olduğunu zanneden Karzaoğlu’nun işçilere karşı sert tutum aldığı öğrenildi, oysa köy içinde herkesin gözü önünde olan bir olay köy sakinlerinin birinin ihbarı üzerine gerçekleşti.

Şimdi gözler Orman Dairesi’nin bağlı olduğu Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın geçici orman işçileri için müdürünün söylediği “Eşşek gibi çalışacaklar” sözü karşısında takınacağı tutumun ne olacağında.



Editör: TE Bilisim