Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, halkın iradesiyle 19 Nisan seçimini birinci turdan bitireceklerini söyledi.

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu’nun seçim büroları devreye girdi.

Resmi propaganda sürecinin başlamasıyla birlikte, seçim büroları da startı verdi.

Eroğlu dün, Mağusa’daki seçim bürosunu ziyaret etti. Büyük bir kalabalığın hazır bulunduğu ziyarette, vatandaşların coşkusu yüksekti.

Ayrıca UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DPUG Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bazı UBP ve DPUG milletvekilleri de ziyarette hazır bulundu.

 

“HERŞEYDEN ÖNCE İNANMAK LAZIM”

 

Eroğlu burada yaptığı konuşmada, “dostları, partilileri, partisiz arkadaşları görüyorum. İki partinin genel başkanları ve milletvekilleri bizimle beraber. Demek ki geriye çalışmak kalıyor” dedi.

Hedeflerinin, birinci turda seçimi bitirmek olduğunu söyleyen Derviş Eroğlu, “demek ki her şeyden önce inanmak lazım. Biz inandıktan sonra, inandırmak daha kolay olur” diye konuştu.

Seçime kalan 3 haftanın iyi değerlendirilip yoğun bir çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“BU SEÇİM BAŞKADIR”

 

“Oturarak zaferi kazanamazsınız. Bizim amacımız 19 Nisan akşamı seçimi kazanmak ve bunu hep beraber kutlamaktır. Kutlayabilmek için sandıklara gideceğiz. Sandıkları dolduracağız. Bu seçim cumhurbaşkanlığı seçimidir. Sandığa gideceğiniz zaman elinize mühür verilir ama kalem verilmez. Kimi cumhurbaşkanı görmek isterseniz mührü adının altına vurursunuz. Tercih yoktur. Demek ki bu seçim başka bir seçimdir. KKTC’nin cumhurbaşkanı seçilecek, müzakere masasında Kıbrıs Türk halkını temsil edecek lideri seçeceksiniz.”

 

“3 GÜNDE LİDER OLUNMAZ”

 

Bazı adayların 3 günde kendisini lider gördüğünü vurgulayan Eroğlu 3 günde lider olunamayacağını belirtti.

1976’dan beridir aktif siyasetin içinde olduğunu anımsatan Eroğlu, “bazıları, birilerinin yanında 3 gün çalıştı. Ben lider olacağım değdi. Bazıları uzunca bir süre ara verdi ve sonra geldi. Lider olacağım diyor. Bazıları 5 yıl önce siyasete girdi; zannediyor ki Eroğlu’na sataşarak cumhurbaşkanı seçilecek ve lider olacak” diye konuştu.

Liderliğin bir anlamı olduğunu ifade eden Eroğlu, uzun süre ve başarıyla parti ve hükümet yönetenlere lider dendiğini söyledi.

Derviş Eroğlu şöyle devam etti.

“BAŞKALARI SENİ SÜRÜKLÜYORSA, LİDER OLAMAZSIN”

 

“Kitleleri sürükleyenlere lider denir. Başkaları kendisini sürüklediği zaman o kişi lider olamaz. Şimdi başkalarının güdümünde olanlar, başkalarının söylediği sözleri papağan gibi tekrarlayanların bu ülkede liderlik mertebesine ulaşması mümkün değildir. Ben sizinle 40 yıldır siyasetin içindeyim. 1963’ten beridir de Kıbrıs olaylarının içindeyim. Hepinizle bir geçmişimiz var. KKTC halkı adına, bir zaman limiti içerisinde müzakere masasında yarım kalan işleri bitirmek istiyorum.”

 

“İNSANA SAYGIYI BİLMİYORLAR”

 

“Düzenlediğimiz basın toplantısında bir arkadaş bana bir soru sordu. Bazı adayların, aday olan diğerleriyle televizyona çıkmak istemediğini söyledi. Bana göre zayıf olan aday var mı diye sordular. Bütün adaylar benim rakibimdir. Ben kimseyi küçük görmem, hor görmem. Cumhurbaşkanı adayı olanları bile hor görenler, ben bu adamlarla programa çıkmam deyip de 3 kişilik bir program yapaya kalkanlar insana saygıyı bilmiyorlar.”

 

“KIRGINLIKLARI KALDIRIN”

 

Bu seçimde kırgınlıkların kaldırılması gerektiğini söyleyen Eroğlu, bir hata sonucu KKTC’nin geleceğini yabancı ellere bırakabileceğini söyledi.

“Bir hata KKTC halkının geleceğini Rum’un iki dudağı arasından çıkacak bir söze bırakabilir” diyen Derviş Eroğlu, KKTC’nin geleceğini Rum’un ağzından çıkacak kelimeye bırakmayacaklarını belirtti.

KKTC halkının anlaşma istediğini ifade eden Eroğlu, bu anlaşmanın da Rum’un istediği gibi olamayacağını kaydetti.


Editör: TE Bilisim