Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’yi tanıyan tek ülke Türkiye yetkililerinin ziyaretlerinin, iki ülke arasındaki iyi ilişkiler ve dostluklar için olduğu kadar, dış dünyaya verdiği mesaj açısından da önem taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu sabah, YDÜ’nün davetlisi olarak KKTC’de bulunan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

EROĞLU

Heyeti KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, karşılıklı ziyaretlerin tanışma ve iyi ilişkiler için önemini vurguladı.

Eroğlu, gidiş gelişlerle kurulan dostlukların uzun ömürlü olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC’yi tanıyan tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, bu gibi ziyaretlerin dış dünyaya verdiği mesaj açısından da çok önem taşıdığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, heyete KKTC ziyaretlerinin güzel geçmesini ve görevlerinde başarı diledi.

VALİ TAŞKESEN: “KIBRIS ÇOK GÜZELLEŞİP SERPİLMİŞ”

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de konuşmasında Kıbrıs’a 1998’de ilk gelişinde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun dönemin Başbakanı olduğunu kaydetti.

“O zamandan bu zamana Kıbrıs çok güzelleşip serpilmiş. Bunu da müşahede etmekten mutlu oldum” diyen Taşkesen, bir dahaki gelişinde daha müreffeh, daha gelişmiş bir Kuzey Kıbrıs bulacağından emin olduğunu söyledi.

Taşkesen, Cumhurbaşkanı’nın tecrübeleriyle daha iyi günlere ulaşılacağına inancını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu Tokat’a davet etti.
Editör: TE Bilisim