KKTC 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “ halkın UBP-DP hükümetinin icraatlarından memnun olmadığını” söyledi.
Eroğlu Genç TV’de Mustafa Alkan'ın sunduğu programda,” hükümetin gidişatını nasıl buluyorsunuz “ şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu:
“ Hükümet ortakları arasında bir uyum var. İyi götürüyorlar ama halk icraatlardan memnun değildir” dedi.
Derviş Eroğlu kendisinin nasıl 19 yıl Başbakanlık yapabildiğini ile ilgili bir başka soru üzerine ise şunları kaydetti:
“ Bir kere en başta her şeyi ben bilirim havasında olmayacaksınız. Ben bir çok komite ile çalıştım. Özel sektörden, parti içinden istişare ettiğim komiteler vardı. Bir atama yapacağınızda ataycağınız kişinin o koltuğu layıkıyla doldurmasına önem vereceksiniz. Devlet Planlama Teşkilatı’nın söylediklerini dinleyeceksiniz. Ben DPÖ müsteşarını daima siyaset üstü kararlarla belirlemeye çalıştım.”
Eroğlu, hükümetin makam arabası alımları konusundaki bir başka soru üzerine ise “ usulüne göre alınmalıydı. İhale açılmalıydı. İhtiyacı olanlara alınmalıydı “ diye konuştu.
“ Yasa gücünde kararnameler çıkarılmasını nasıl buluyorsunuz “ diye sorulması üzerine de Derviş Eroğlu “ yasa gücünde kararnamelerin sadece ekonomik konularda olması gerektiğini” kaydetti.
Derviş Eroğlu, “ halktan gördüğü ilgiden memnun olduğunu, son Cumhurbaşkanlığı seçiminde o dönemdeki büyükelçi ile UBP’nin bir kısmından büyük zarar gördüğünü “de ifade etti ve “ siyaset bu. Siz yukarı çıktıkça Vefasızlık ve nankörlükler de büyük olur “ dedi.



Editör: TE Bilisim