Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Genel Başkanları’ndan, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP’nin 31 Ekim’de yapılacak kurultayına sayılı günler kala devam eden tartışmaların ve ortaya atılan iddiaların yıpratıcı olduğunu kaydetti.

Bu tartışmalardan ve iddialardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Eroğlu, “Yaşananlar, 40 yılını partiye, ülkeye vermiş bizleri, UBP’ye umut bağlayan halkımızı üzüyor, endişelendiriyor” dedi.

Eroğlu, 31 Ekim’de yapılacak UBP kurultayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, aday ve temsilcilerine “bir araya gelin” çağrısı yaptı. 

Derviş Eroğlu, “UBP Genel Başkanı hangi gerekçeyle olura olsun parti milletvekilleriyle bir araya gelmekten, diyalog kurmak ve sorunları parti içinde halletmekten geri durmamalı” ifadesine yer verdi.

“ÜYE LİSTESİ KONUSUNDA UZLAŞMAYA VARILMALI”

UBP’deki son tüzük değişikliğinin üyelere, delegeler vasıtasıyla değil, doğrudan seçim olanağı tanındığını anımsatan Eroğlu, “Bu uygulama ilk kez yapılacağından bazı sıkıntılar yaşanabileceği ortadadır. O sıkıntılar şu anda açıkça kendini göstermekte, eğer giderilmezse partiye büyük zararlar verecek” şeklinde konuştu.

Derviş Eroğlu, “Üye listeleri konusunda bir uzlaşmaya varmalı. Daha önceki kurultaylarımızda olduğu gibi listelere tüm adayların onay verdiği imza altına alınmalıdır” dedi.

“HERGANGİ BİR ADAYDAN YANA DEĞİLİM”

“Ben daha önce de ifade ettiğim üzere, adaylardan her hangi birinden değil, UBP’den, halkımızın hak ve çıkarlarından yana tarafım” diyen Derviş Eroğlu şunu vurguladı:

“Geldiğim nokta itibarıyla tüm dikkatimi UBP’nin yaşanan hassas süreçten zarar görerek değil, güçlenerek çıkmasına ve devletimize, halkımıza yönelik tarihi görevlerini yerine getirmesine yönelttim.”

“TABANA DA KULAK VERİLMELİ”

UBP’de tabanın sesine de kulak verilerek kararlar üretilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, “Dışlayıcı, sadece parti seçimlerini düşünerek değil, ülkede yaşanan siyasal gelişmeler, partinin yapılacak genel seçimlerde başarılı olması gözetilerek, kararlar verilmeli” dedi.

UBP’nin Kıbrıs Türk Halkı’nın devlet çatısı altında yaşaması, güvenlik ve refahı için önemli bir siyasal oluşum olduğunu kaydeden Eroğlu, “UBP, üstlendiği tarihi misyon dolayısıyla Kıbrıs Türk Halkı için başarıya mecburdur” dedi.

“UBP’NİN TARİHİ ÇIKARILACAK BİR SÜRÜ DERSLE DOLUDUR”

“Yaşam, tecrübelerden, yaşananlardan ders çıkarıldığı sürece daha sağlıklı şekillenir” diyen Eroğlu, UBP’nin tarihinin çıkarılacak dersle dolu olduğunu söyledi. Eroğlu, “Hepimiz bu dersleri dikkate alarak, konuşmalı ve ona göre davranmalıyız” şeklinde devam etti.

Eroğlu, şu önerilerde bulundu:“UBP yetkili organları olan Genel Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi hiç vakit kaybedilmeden devreye girmeli ve kurultayın şaibesiz, tartışmasız, uzlaşma içinde, kardeşlik havasında geçmesi için gereken tüm kararları almalıdır. Adaylar ve/veya temsilcileri bir an önce bir araya gelmeli ve üye listeleri konusunda bir uzlaşmaya varmalı, daha önceki kurultaylarımızda olduğu gibi listelere tüm adayların onay verdiği imza altına alınmalıdır. Tüm adaylar partiyi, ülkeyi ve bir sonraki seçimleri düşünerek hareket etmelidir. UBP Genel Başkanlığı, sabırlı, hoşgörülü, sevecen ve saygılı olmayı, tabanla, halkla bütünleşmeyi gerektiren bir makamdır. UBP Genel Başkanı hangi gerekçe ile olura olsun parti milletvekilleri ile bir araya gelmekten, diyalog kurmak ve sorunları parti içinde halletmekten geri durmamalıdır. UBP’nin zaten üyeye dayalı bir örgütlü yapısı vardı. Köy, mahalle, ilçe örgütlerini, ilçe ve kurultay delegelerini zaten üyelerimiz seçiyordu. Son tüzük değişikliği ile üyelerin delegeler vasıtası ile değil doğrudan doğruya partinin tüm örgüt yönetimlerini, ilçe ve genel merkez yönetimini, parti meclisini seçmesine olanak tanındı. Ancak uygulama ilk kez yapılacağından bazı sıkıntılar yaşanabileceği ortadadır. O sıkıntılar şu anda açıkça kendini göstermektedir ve eğer giderilmezse partiye büyük zararlar verecek boyutlara gelmiştir.”
Editör: TE Bilisim