Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bolu’da yapılan kış ileri kampında örnek ekip gösterilen Gençlik Dairesi izci ekibini kabul etti.

Kabulde Gençlik dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ile izci eğitmenleri de hazır bulundu.

Gencay Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada Bolu-Aladağ’da zorlu hava koşullarında yapılan kış ileri kampında kar eğitimi alan izcilerin, burada örnek ekip olduğunu söyledi.

Gencay Eroğlu, Adada gerçek anlamda izcilik yapan tek ekibin Gençlik Dairesi izcileri olduğunu belirterek, Türkiye tarafından tanınan tek ekibin yine Gençlik Dairesi izcileri olduğunu söyledi.

Gencay Eroğlu yazın Ümraniye’de kışın Bolu’da kamp yapan, aynı zamanda KKTC’deki eğitimlerine de devam eden izcilerin ülke için bir gurur kaynağı olduğunu da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, izcinin zorlu koşullarda yaşamaya alışan, her durumda hayatını idame ettirme kabiliyetine sahip kişi olduğunu anımsatarak, izci kamplarında yabancı ülkelerden izcilerle kurulan dostlukların unutulmayacağını söyledi.

Bir ülkeyi temsil etmenin önemine işaret eden Eroğlu, Gençlik Dairesi’nin bugün bütçesi kısılsa da faaliyetlerine devam ettiğini, hükümetlerin Daireye karşı biraz daha cömert davranmasının beklendiğini söyledi.

Eroğlu, bütçeden gençlikle ilgili izcilik alanına daha fazla kaynak aktarılmasının ileride yabancı izcilerin Adaya davet edilmesi ve misafir edilmesinde sıkıntılar yaşanmasını önleyeceğine de işaret etti.

Kabulde izci ekibi, 22 Şubat Dünya İzcilikte Düşünce Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Eroğlu’na buket takdim etti. 
Editör: TE Bilisim