Ulusal Birlik Partisi Onursal Başkanı, 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “ Ulusal Birlik Partisi’nin gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl ve kimle katılacağına, halkın beklentisine, parti tabanın nabzına, Devlet’in ihtiyacına bakarak yetkili organ olarak Parti Meclisi’nin karar vereceğini”  belirtti.

Derviş Eroğlu  “ seçime daha bir yıldan fazla bir zaman var, ülkede pek çok gelişme yaşanması mümkünken şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimini gündem yapmanın ne ülkeye ne de partiye yararı olmayacağına inandığını” kaydetti.

Eroğlu, “ bir muhabirin soruları üzerine konuya kendisinin de değindiğini ancak bazı ifadelerinin yanlış anlaşılabilecek şekilde gazeteye yansıdığını gördüğünü” ifade etti.

Derviş Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“ 2015 yılı itibarıyla aktif siyasetten ayrıldığımı  halkımızla paylaşmış durumdayım. Dolayısı ile yeninden dönmem asla söz konusu değildir. Ancak, tabii ki yaptığım görevlerden dolayı taşıdığım toplumsal sorumluluklarımın bilinci içerisinde partimin ve ülkemin meselelerini yakından izlemeye çalışmaktayım.

Bu bağlamda bir muhabirin soruları üzerine gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve UBP’nin tutumu ile ilgili görüşlerimi dile getirdim.

Herhangi bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek adına görüşlerimi bir kez de yazılı olarak halkımızla paylaşmak istiyorum.

-Ben Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday değilim. Her hangi bir istek ya da telkinle aday olmam da söz konusu değildir.

- Ulusal Birlik Partisi’nin gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl ve kimle katılacağına, parti tabanın nabzına, halkın beklentisine, Devlet’in ihtiyacına bakarak yetkili organ olarak Parti Meclisi karar verecektir.

- Ulusal Birlik Partisi’nin gelenekleri, görenekleri, parti bünyesinde yıllar içinde oluşan teamüller de tabii ki bu belirleme sürecinde etkili olacaktır.

- Ancak her şeyden önemlisi halkımız , Devletimiz için, üzerinde birleşilecek, seçimi kazanabilecek,  o görevi yapabilecek donanımda bir  adayın saptanabilmesi ve seçimin mutlaka kazanılmasıdır.

- Seçime daha bir yıldan fazla bir zaman vardır. 6 ay içerisinde ülkede pek çok gelişme yaşanması mümkündür. Hal böyleyken şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimini gündem yapmanın ne ülkeye ne de partiye yararı olmayacağına inanıyorum.

-Dolayısıyla, söz konusu gazeteciye konuşurken ‘ UBP adayını en az 6 ay sonra belirlemelidir’ dedim.

- Benim her hangi bir kişinden yana tavır koymam, veya her hangi bir arkadaşımıza karşı tavır almam da söz konusu değildir. Ancak Genel Başkan’ın bu konuda öncelikli sorumlulukları olduğu ve görevin ona düşmesi halinde bundan kaçamayacağı da bir gerçektir. Ben olması gerekeni, yapılması gerekeni, hangi niteliklere sahip bir aday gösterilmesinin iyi olacağını sohbetlerimde ifade ederim ama onun ötesine geçmem, geçmeyeceğim.

- Gazeteciyle yaptığım konuşma bu doğrultuda idi. Takdir Ulusal Birlik Partisi’nin yetkili organlarının ve kıymetli halkımızındır.

Editör: TE Bilisim