Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dünya Futbol Tenisi Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden KKTC Futbol Tenisi Federasyonu kadın takımını kabul  ederek  “KKTC bayrağının uluslararası bir yarışmada dalgalanması gurur verici” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, uluslararası bir yarışmada elde edilen  başarının memnuniyet verici oldupuna işaret ederek, KKTC Futbol Tenisi takımı oyuncularını kutladı.

KKTC bayrağının uluslararası bir yarışmada dalgalanmasının da gurur verici olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu gibi başarıların  spor ambargosu altında olan Kıbrıs Türk gençliği için doping etkisi yaptığını kaydetti. 

Eroğlu, “İmkansızlıklar içinde çalışıp başarılar elde ediyorsunuz. Spor, hem gençlerimiz, hem de ülke için çok önemli. Spor insanları yaklaştırır. Gençler katıldıkları yarışmalarda dostluklar kurup, bayraklarını görüp soranlara KKTC gerçeğini anlatır” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, önümüzdeki yıllarda, daha da büyük başarılara imza atma temennisinde bulundu.

KKTC Futbol Tenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur da yaptığı konuşmada, takımının dünya kupasında üçüncülük elde etmesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun büyük katkısı olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Songur, önümüzdeki yıl hedeflerinin kadınlarda ikincilik, çok güçlü takımların yarıştığı erkekler dalında ise üçüncülük ya da dördüncülük olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim