BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Mart ayı sonunda New York’a giderek, BM Güvenlik Konseyi’ni bilgilendireceğini söyledi.

Alexander Downer, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yaklaşık 1 saat süren görüşmeden çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı kısa değerlendirmede, iyi ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Teknik komitelerin çalışmalarını ve müzakereleri ele aldıklarını kaydeden Downer, herkesin, Güney Kıbrıs’ta şubat ayında yapılacak seçimleri kimin kazandığını gördükten sonra önünü daha iyi görebileceğini belirtti.

Downer, Eroğlu’na Mart sonunda gerçekleştireceği ve  BM Güvenlik Konseyi’ni Kıbrıs müzakereleri hakkında bilgilendireceği New York ziyareti hakkında da bilgi verdiğini kaydederek, “Güvenlik Konseyi ile Kıbrıs konusunu görüşeceğiz. Seçimler bitmiş olacak. Seçimleri kimin kazandığını da göreceğiz. Böylece Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirip, Kıbrıs konusunu konuşacağız ve geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz” dedi.

Alexander Downer, Eroğlu’na ayrıca geçen ay gerçekleştirdiği Londra, Atina ve Ankara’ya gerçekleştirdiği “faydalı ziyaretler” hakkında da bilgi verdiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim