Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, ikinci turu Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için destek istemek amacıyla Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’i (CTP-BG) ziyaret etti.

Eroğlu’nun CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Genel Sekreter Kutlay Erk’le yaptığı ve saat 14.00’te başlayan görüşme yarım saat sürdü. Görüşme sonrası Eroğlu ve Yorgancıoğlu, basına açıklamalarda bulundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu, CTP Genel Başkanı Başbakan Yorgancıoğlu ve CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk’le samimi bir sohbet gerçekleştirdiklerini ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ettiğini söyledi.

Eroğlu, CTP’deki parti yetkilileriyle kendi düşüncelerini paylaştığını ve CTP’nin bunu yetkili organlarında değerlendireceğini dile getirdi.

7 adayın yarıştığı ve kırgınlıkların yaşanmadığı olgun bir seçim dönemi geçirildiğini ifade eden Eroğlu, aday olup da ikinci tura kalamamış adaylarla da görüşmeleri olacağını ve seçim sonuçlarını birlikte değerlendireceklerini belirtti.

Eroğlu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıkladığı gibi 2015 sonu bir referandum düşünüldüğünü, müzakere masasında halkın menfaatlerini koruyacak, KKTC devletine sahip çıkacak ve kendi düşüncelerini karşı tarafa kabul ettirebilecek bir liderin masada bulunması gerektiğini söyledi.

Eroğlu bir soruya karşılık daha önce yine başka bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde CTP’den destek istediğini söyledi.

Eroğlu yarın saat 15.00’te seçimde ikinci tura kalamayan Kudret Özersay’la görüşmesi olacağını da açıkladı.

Katılımın düşük olduğu bir seçim geçirildiğinin hatırlatılması üzerine Eroğlu, “Bunu beğendiğimi söyleyemem, halk bence ‘nasıl olsa ikinci tur vardır’ diyerek, ya da bazı kesimler mesaj vermek amacıyla sandığa gitmemiştir” dedi. Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının geleceğine karar vereceği seçim olmasından dolayı ikinci turda oy kullanma oranının artacağına inandığını söyledi.

YORGANCIOĞLU

CTP Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da bağımsız adaylar Mustafa Akıncı ve Derviş Eroğlu’nun partiyi ayrı ayrı ziyaret edip destek talebinde bulunduğunu hatırlatarak, bu akşam toplanacak CTP Parti Meclisinin kararını basınla paylaşacaklarını kaydetti.

Kıbrıs konusunda veya geçmişte CTP ile TDP adaylarının desteklendiğinin görüldüğünü söyleyen Yorgancıoğlu, kendisiyle ilgili çıkan istifa haberleri için de “Benle ilgili haberleri benden duyacaksınız, zamanı gelince açıklanır” şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu bir soruya karşılık, ikinci turda bireysel olarak kendi şahsi görüşünün barış güçlerini desteklemekten yana olduğunu da belirtti.

Başka bir soruya karşılık CTP’nin müzakere heyetinde temsiliyet isteme gibi bir pazarlık yapmadığını anlatan Yorgancıoğlu, bugün yapılan görüşmelerle ilgili verileri akşam saatlerinde Parti Meclisi ile paylaşacaklarını, çıkacak karar doğrultusunda da adaylarla bir kez daha görüşme yapabileceklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, bu akşam yapılacak CTP Parti Meclisi toplantısından sonra alınacak kararın açıklanacağını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim