Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Çınarlı köyünü ziyaret etti.

Çınarlıyı Sevenler Derneği’nin daveti üzerine köye ziyaret gerçekleştiren Eroğlu, köylülerle sohbet etti, İncirli Mağara’yı ve Anıt Ağacı gördü ardından Çınarlılılarla yemek yedi.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Eroğlu, İşadamı Ali Özmen Safa ve Mimar Olsan Oran’a, Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali’ne yaptıkları katkılardan dolayı Dernek tarafından plaket takdimi de yapıldı.

EROĞLU

Eroğlu plaketi almasının ardından yaptığı konuşmada, uzunca bir aradan sonra Çınarlı’ya geldiğini belirterek, Çınarlı’yı Sevenler Derneği’nin etkinliğinin, hem Çınarlı’nın yeniden tanıtımı, hem de tarihi ve turistik öneme sahip güzelliklerinin gösterilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Çınarlı’nın eski tarihi yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Eroğlu, bu tarihi yerleşim yerlerini canlı tutmanın önemine işaret ederek, köye ziyaretlerin artmasını diledi.

Eroğlu davet için teşekkür ederek, Çınarlı’daki yeni etkinliklere katkılarının süreceğini de bildirdi.

Eroğlu daha sonra girişindeki incir ağacı nedeniyle “İncirli Mağara” olarak anılan mağaraya gitti ve köylülerden mağara hakkında bilgi aldı.

Eroğlu “Anıt Ağaç” olarak koruma altına alınan kurdele bağlanıp dilek tutulan çam ağacına da gitti ve ağaç hakkında bugüne kadar süregelen efsaneleri köylülerden dinledi. Çınarlı’yı Sevenler Derneği Başkanı Hüsrev Bektaş Eroğlu’nun ziyareti anısına ağaca kurdele bağladı.

Eroğlu burada da inaçlı olmanın önemine işaret etti ve ağaca kurdele bağlayan herkesin dileklerinin gerçekleşmesini diledi.

Eroğlu daha sonra Dernek yetkilileri ve köylülerle yemek yedi.
Editör: TE Bilisim