Cumhurbaşkanı Derviş Eroğu Nisan ayında yapılacak olan seçimlerde bağımsız aday olarak seçimlere katılacağını açıkladı.
Eroğlu, 2010 yılında Cumhurbaşkanı adayı olurken verdiği sözlerin hepsini yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek, ağızdan söz bir kere çıkmışsa onu mutlaka yerine getiren bir kişi olarak bilindiğini belirtti.

Eroğlu, 2010 yılında seçilmesinin ardından şu anda 5. yıl içinde bulunduğunu ifade ederek, bu görevi heyecanını yitirmeden yürütmeye devam ettiğini kaydetti. Eroğlu, “sizin içinizden çıktım. Cumhurabşakanı olarak beklentilerinizin bilincindeyim. Cumhurbaşkanlığı kapılarını halka açacağız dedik, açtık. Göreve başlar başlamaz, müzakerelere devam edeceğimizi söyeledik, onlardan da kaçmadık. Her görüşten insanların bulunduğu danışma kurulunu oluşturduk. Masada halk olacak dedik, görüşlerinizi masaya taşıdık. Halk konseyini yaşama geçirdik. Meclis'i, hükümeti, siyasi partiler devrede tuttuk. Meclis platformu ile istişarede bulunduk. Cumhurabşakanı sadece Kıbrıs Sorunu ile ilgilenmemelidir dedik, elimizi taşın altına koyduk. Çocuktan kadına, eğitimden sağlığa birçok projeye katkı koyduk. Sanata sanatçıya, çevreye değer veren bir konuma getirildik” ifadelerini kullandı.

11 Şubat 2014'te Rum liderle bir ortak açıklama metnine imza koyduklarını da hatırlatan Eroğlu, bu imzanın 1974'ten sonra iki halk arasında varılan en kapsamlı anlşama metni olduğunu kaydetti. Eroğlu, muhataplarının da çözüm konusunda kendileri kadar samimi olmaları temennisinde bulundu.

“HALKIN BANA VERDİĞİ DESTEĞİN FARKINDAYIM”

Eroğlu, “Kıbrıs sorunu artık bir sonuca bağlanmalıdır. Kıbrıs Türk halkının nasıl bir anlaşma istediği bellidir. Halk ne isterse çözüm de o olmalıdır. Ben sizin kendi kendinizi yönetme hakkınızdan vazgeçmeyeceğinizi biliyorum. Kimliğinizi yitirmek istemediğinizden eminim” diyerek, halkın kendisine verdiği desteğin farkında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili çağrıları Kasım ayında değerlendirip kararını açıklayacağını hatırlatan Eroğlu, “işin kolayını seçmeden, sorumluluktan kaçmadan, sizlerin bana yüklediği misyonun bilinci içerisinde, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılmaya karar verdiğimi siz halkımızla paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı makamı, gerek Kıbrıs sorunu gerkese de ülkenin iyi yönetilmesi açısından çok önemli bir misyona sahip olduğunu da belirten Eroğlu, halkın desteğiyle seçimi kazanacağından hiçbir kuşkusu olmadığını belirtti.

"UBP VE DPUG'NİN ÇAĞRILARINA UYARAK ADAYIM"

Eroğlu sözlerine şöyle son verdi:

“UBP ve DPUG'nin çağrılarına uyarak, Sivil Toplum Örgütleri'ni dinleyerek, bana yüklenen misyonun bilinciyle, seçimlere katılmaya karar verdiğimi sizlerle paylaşıyorum. Bugüne kadar sizin için dik durdum, durmaya da devam edeceğim.Allahın izniyle bugüne kadar sizin için dik durdum durmaya da devam edeceğim. Seçimi kazanacağımdan hiçbir kuşkum yok. Zaten göstergeler de bu yöndedir. Allah yolumuzu açık etsin. İki çok önemli partiye teşekkür ederim. Yanımda olan tüm kardeşlerime desteklerinden ötürü şükranlarımı ifade ediyorum. Önümüzdeki 5 yılda, özellikle iç konularda daha etkin olma kararlılığındayım. Ekiplerimizle oluşturduğumuz projeleri, seçim sürecinde sizlerin bilgisine getirerek, onay talep edeceğim. Gelişen iletişim olanakları, sosyal medyayı etkin şekilde kullanarak düşüncelerinizi alacağım. KKTC Anayasal ve yasal koşulları yerine getirmek, herkesin hakkıdır. Aday olan veya olacak olan herkese demokrasimiz adına teşekkür ederim. Yapılan seçimlerin ülkemize hayır getirmesini diliyorum"

Editör: TE Bilisim