Eroğlu, “Atatürk’ün ‘bağımsızlık benim karakterimdi’, ‘yurtta sulh cihanda sulh’ veciz sözleri neyi niçin söylediği hep aklımızda olmalı, onun verdiği mücadeleyi yaptığı devrimleri okumayı, anlamayı, onlardan feyz almayı görev bilmeliyiz” dedi.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre Eroğlu, Atatürk’ün 78’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti ve insanlık için taşıdığı tarihi değer ve önemin büyük olduğunu vurguladı.

Atatürk’ün, esir edilmek, tüm kaynakları sömürülmek istenen milletler için kurtuluşun, egemenliğin kahramanı, sembolü olduğunu belirten Eroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, Sevr Antlaşması ile parçalanarak, özgürlüğü, egemenliği elinden alınmak, diz çöktürülmek isteyen Türk milletini ayağa kaldırmış, yeni ve modern bir devlet sahibi yapmıştır” dedi.

Eroğlu, halkın iradesini iktidara taşıyan, her alanda devrimler yaparak milletin önünü açan, ufkunu genişleten bugünün Türkiye’sinin ortaya çıkmasında büyük rol oynayanın Atatürk’ün liderliği ve mücadelesi olduğunu ifade etti.

Atatürk’ün gençliğe, bilim ve ilime verdiği önemin dikkate alınarak özellikle genç nesillerin Atatürk’ü doğru ve iyi anlaması için özel bir gayret sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Eroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin ilham kaynağı, büyük asker ve devlet adamı Atatürk’ü ölümünün 78’nci yılında rahmet ve şükranla anıyor, bizler için gösterdiği yoldan asla dönmeyeceğimizi vurguluyorum” ifadelerine de yer verdi.
Editör: TE Bilisim