MağusaSuriçi Ay İkserino Kilisesi’nde 58 yıl sonra yapılan ayin Mağusa kökenli Rumların huzur içinde ibadet etmeleri ile sorunsuz gerçekleşmiştir.

Binlerce kişinin katıldığı ayinde herhangi bir olay yaşanmaması Kıbrıslı Türklerin dini inançlara olan saygısını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Kuzeyden katılan sivil toplum örgütleri ve siyasilerde barış ortamında hayat bulan ayine katkı sağlamıştır.

Hoşgörü kültürü içinde gerçekleşen ayin için hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Mağusa Belediyesi’ne, hastanelere, sağlık çalışanlarına, yetkili kurumlara ve en önemlisi emniyet güçlerine titiz çalışmaları nedeniyle teşekkürü borç biliriz.

Kıbrıs Sorunu, din eksenli bir sorun değildir ancak çözüm gerçekleştiğinde farklı dinlere mensup vatandaşların ortak yaşayacağı bir ülke yaratmak tüm kesimlerin görevidir.

Temel insan haklarından olan inanç özgürlüğüne saygı,gerçekleştirilen etkinliğin barış sürecine katkı sağlamasına neden olmuştur. Farklı inançlara sahip iki toplumun yakınlaşmasında hoşgörünün yarattığı barış ortamı önümüzdeki süreçte ihtiyacımız olan en önemli şeydir. Bu nedenle halkları yakınlaştıracak adımların daha sık atılmasını, kalıcı barışın bu topraklarda en kısa sürede inşa olması için barışseverlerin tüm gücüyle çalışmaya devam etmesini dileriz.
 
Editör: TE Bilisim