Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, açıkta kalan 64 KTHY çalışanının iş sorununu çözmekle mükellef olduklarını ve bunun için çözüm arayışlarının sürdüğünü kaydetti. CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, KTHY binası önünde çadır kuran 64 çalışanı ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşma gerçekleştiren CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, 2007 yılında yapılan protokolle çalışanların bir kısmının CAS şirketine aktarıldığını, 2010 yılında KTHY iflas ettikten sonra bir kısım çalışanın devlete aktarıldığını ancak CAS’a aktarılan çalışanlara aynı şartların sunulmadığını ve protokole uyulmadığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın emriyle işsiz kalan 64 çalışanın haksızlığa uğradığını vurgulayan CTP-BG Genel Sekreteri Erk, hükümetin büyük ortağı olarak bu çalışanlara sahip çıkacaklarının ve insanların işsiz aşsız kalmasına göz yummayacaklarının altını çizdi.

“BU HATAYI DÜZELTMEKLE MÜKELLEFİZ”
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ortada çok büyük bir hata olduğunu ve bu hatayı düzeltmeleri gerektiğini belirtti. 64 KTHY çalışanının temsilcileriyle sık sık görüştüklerini kaydeden Erk, sorunlara taraf olup çözüm üretme çabası içerisinde olduklarını söyledi. Bugünkü durumun sorumlularının aslında KTHY’yi batıranların olduğunu vurgulayan Erk, onların yaptığı hatayı CTP-BG’nin düzelteceğini ifade etti. Kendilerine geçmişte vicdan dersi vermeye kalkanlara seslenen Erk, “Bu kişiler vicdanlarını tüketti mi?” diye sordu. Emekçinin iş güvencesinin kimsenin politik oyuncağı olmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Erk, 64 çalışana işinin ve aşının iadesi için CTP olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Erk, “Umarım kısa süre içerisinde bir sonuç alır ve KTHY çalışanlarının uzun süredir çektiği bu eziyetler artık biter” diye konuştu.

DÜZGÜN: BİRLİK OLUN!
CTP-BG Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün ise çalışanlara birlik olma çağrısı yaptı. KTHY çalışanlarının Hava-Sen’de örgütlü bulunduğuna dikkat çeken Düzgün, buna rağmen çalışanların sendikadan bağımsız hareket ettiğini ve kendilerinin de buna sonsuz saygı duyduğunu ifade etti. Çalışanlara “Birbirinize karşı saygılı olun” tavsiyesinde bulunan Niyazi Düzgün, çıkış yolu aranan bu dönemde çalışanların birbirine kenetlenmiş olması durumunda arkalarındaki desteğin daha da büyüyeceğini kaydetti. 2007 yılında imzalanan protokolle KTHY’den 64 kişinin CAS şirketine aktarıldığını anımsatan Düzgün, bu çalışanların haklarını aradıklarını, verilen mücadelenin sinirlerde yıpranmaya yol açabileceğini ancak çalışanların dışarıdan gelebilecek provokatif yaklaşımlara karşı dikkatli olması gerektiğine değinerek sözlerini tamamladı.

YÜCELEN: CTP EMEKÇİNİN PARTİSİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ
64 KTHY çalışanının sözcüsü Osman Yücelen de, CTP-BG yetkililerinin çalışanların çadırını ziyaret ederek emekçinin yanında olan bir parti olduğunu bir kez daha ispatladığını dile getirdi. Yücelen, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın talihsiz açıklamalarına rağmen CTP-BG yetkililerinin kendileriyle hep temas halinde olduğunu ve kapılarının hep açık olduğunu belirtti. 64 çalışan adına Düzgün ve Erk’e ziyaretleri için teşekkür eden Osman Yücelen, “CTP-BG ile sürekli temas halindeydik. Her platformda bize yardım edeceklerini söylediler. CTP-BG’ye güvenimiz sonsuzdur” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim