Delimollaoğlu, şirketin ortağı olarak bu denetlemeye razı olduklarını; Bakanlar Kurulu’na 31 Mayıs’ta yaptıkları müfettiş atanması taleplerini bugün yenilediklerini de açıkladı.

Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, Ercan ihalesinde, şirketinin de yapımcı ve işletmeci olması gerektiğini belirterek, Taşyapı Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın açıklamalarını eleştirdi ve kınadı.

Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş olarak T&T’nin yapım ve işletmeden sorumlu ortağı sıfatıyla, son iki buçuk yıldır ihale şartnamesi ve ekleriyle ilgili uyumsuzluklar, yönetsel, teknik ve yapısal yanlışlıklar neticesinde projenin zamanında ve istenildiği gibi yapılamayacağı ve kaos yaşanacağı konusunda ilgili bakanlıkları ve kamuyu bilgilendirdiklerini ve bunlarla ilgili açtıkları davaların halen devam ettiğini kaydeden Delimollaoğlu, bazı konuların ciddiyetle ele alınmaması ve ihmal neticesi kaos yaşandığını savundu.

Taşyapı şirketinde havaalanı yapım ve işletim ehliyeti olmadığını, bu ehliyetin Terminal Yapı’ya ait olduğunu ve Ercan ihalesinin tek başına Taşyapı’ya verilemeyeceğini öne süren Delimollaoğlu, buna rağmen Taşyapı ve Turanlı’nın ihale şartnamesine aykırı olarak kendilerini dışlayarak inşaat ve işletim işlerini tek başına ve usulsüz yaptığını, bunu da kamudan gizlediğini iddia etti.

Delimollaoğlu, bu konuda Yüksek İdare Mahkemesi nezdinde birden fazla dava açıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde Taşyapı aleyhine ara emri başvurusu da yapacaklarını bildirdi.

Alp Delimollaoğlu, Taşyapı Direktörü Emrullah Turanlı ile ilgili iddiaların dışında olduklarını ve yönetimden gayri yasal olarak dışlandıklarını, sorumluluk almadıklarını da halkın ve ilgililerin bilgisine getirmek istediklerini kaydetti.

“İSTEĞİMİZ DENETLEME”

Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, “Bizim Terminal Yapı olarak arzumuz, firmamızın, ihale şartnamesi koşullarında ve belirtildiği şekilde inşaat yapım işlerini ve işletmeciliğini yapacak şekilde yetkilendirilmesi ve devletin T&T şirketinin içerisinde aktif bir denetim sahibi olması ve de Direktör Turanlı’nın attığı her adımı denetlemesidir” diyerek, tüm devlet organlarını; Emrullah Turanlı ve Taş Yapı’nın Ercan’la ilgili faaliyetlerini denetlemeye davet ettiklerini açıkladı.
Şirket ortağı olarak bu denetlemeye razı olduklarını da ifade eden Delimollaoğlu, Bakanlar Kurulu’na ilkini 31 Mayıs’ta yaptıkları müfettiş atanması taleplerini bugün yinelediklerini duyurdu.

Alp Delimollaoğlu, Meclis’teki Ercan’la ilgili araştırma komitesinin de konuyu titizlikle araştırmasını ve raporun yayımlanmasına öncelik vermesini temenni ettiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim