Ercan Taksiciler Birliği, CTP’yi ziyaret ederek, “Ercan Havalimanı’nın özelleşmesiyle ortaya çıkan sorunlarını” anlattı.

Birlik Başkanı Hüseyin Kardan, CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’na özelleştirme sonrasında Ercan’da faaliyet gösteren 36 taksiden yıllık toplam 110 bin TL istenildiğini oysa kendilerinin zaten yükümlülükleri olan vergileri ödediklerini söyledi.

Ödemekle mükellef oldukları yasal tutarın üzerinde fazladan ödeme yapmayı kesinlikle reddedeceklerini ifade eden Kardan, kendilerinin kamu aracı olduğunu ve kimsenin kendilerine özelleştirmeyle ilgili bilgi vermediğini dile getirdi.

Kardan, bugüne kadar konuyla ilgili birçok hükümet yetkilisiyle görüştüklerini ancak kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini savunarak,  Yorgancıoğlu’ndan destek istedi.

YORGANCIOĞLU

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise, KKTC’de gerçekleştirilen tüm özelleştirmelerle ilgili sorunlar yaşandığını ve her özelleştirme sonrasında sıkıntılar ortaya çıktığını öne sürdü.

UBP hükümetinin yaptığı icraatlar sonrasında yaşanan vahametleri her zaman gizlediğini savunan Yorgancıoğlu, UBP hükümetinin Ercan’ın özelleştirilmesinde de öncede tedbir alıp vatandaşlarını koruması gerektiğini kendilerinin hükümeti bu konuda çok uyardığını belirtti.

Yorgancıoğlu, taksicilerin haklı isyanları olduğunu ve parti olarak taksicilerin alacağı kararlarda yanlarında olacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim