Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa’daki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor...

Takım geçtiğimiz hafta Fransa'da Avrupa Kupası ön elemelerinin oynandığı turnuvada üçüncü gelerek finallere kaldı. Sırada Nisan sonunda Hollanda'da gerçekleştirilecek olan Challenge Cup finalleri var.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sponsorluğunda"Destek varsa engel yok" sloganı ile yola çıkan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Hollanda'dan da kupa ile döneceğine inanıyor...
Destek varsa engel yok sloganı ile yola çıkan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Fransa'daki turnuvada elde ettiği 3'üncülük kupası sonrası şimdi de Hollanda'da yapılacak Challenge Cup'a hazırlanıyor.
Engelliler Spor Federasyonu ve takımın sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yetkilileri, takımın da katıldığı basın toplantısında hem Fransadaki turnuvayı değerlendirdi hem de Hollanda'da gerçekleştirilecek olan finallere ilişkin bilgiler verdi.
KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının, KKTC adına Türkiye ve Avrupa’da mücadele eden tek takım olduğuna işaret ederek, aldığı başarılara rağmen takıma yeterli destek verilmemesini eleştirdi.
Takım sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kendilerini hiçbir zaman yanlız bırakmadığını belirten Hacımehmet, devlet yetkililerinden de manevi destek beklediklerini söyledi.
Hacımehmet, Fransa’da gerçekleştirilen turnuvada gösterdiği başarılarla ülke tanıtımına katkı koyan takıma ülkeye döndükten sonra hiçbir yetkilinin teşekkür etmemesinin burukluğunu yaşadıklarını belirterek, “artık bize karşı duygusal yaklaşımlardan kaçınılmalı. Bu ülkede ambargoları yıkan bu takıma herkes sahip çıkmalı. Çünkü bu takım bu ülkenin milli takımıdır ve her türlü arenada alnının akıyla ülkeyi temsil ediyor” dedi.

Hacımehmet, iş insanlarını da takıma maddi destek vermeye çağırdı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, Avrupa kupasında finallere kalan takımı kutladı.

“Takıma ismimizi vermekten gurur duyuyoruz” diyen Karaatmaca, Avrupa’daki başarıları ile yüzleri güldüren takımın spor ambargosunun olduğu bir ülkede bu engeli de kırdığını vurguladı.

Karaatmaca, takımın Nisan ayında gidilecek turnuvadan da kupa ile döneceğine inanç belirterek, “7 yıldır sponsoru olduğumuz takımın her zaman yanındayız ve yanında olacağız. Daha büyük başarılara koşmak için çalışıyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün GençKaçmaz da, takımı gösterdiği başarıdan dolayı kutladı.

Takımın dışa açılan kapı misyonunu üstlenmesinin ambargo altındaki bir ülke için büyük önem taşıdığına işaret eden Kaçmaz, “artık duygusallık algısıprofesyonelliğe kaymalı. Takıma gereken destek verilmeli” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü, Hasan Serbülent de, haftada 4 saat antreman yapan takımın, günde 4 saat antreman yapan Türkiye takımlarıyla mücadele ederek başarı elde eden takım oyuncularını kutladı.

Serbülent, “Küçücük bir ülkeden Türkiye Milli takımına oyuncu çıkarabiliyoruz. Biraz daha destekle çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum” dedi.
Hollandada yapılacak turnuvaya ilişkin de bilgiler veren Serbülent, takımın İtalya, Fransa ve İspanyol takımları ile oynayacağı B grubunda ilk ikiye kalması durumunda A grubundan çıkacak olan takımlarla şampiyonluk için maçlar yapacağını kaydederek, turnuvadan yeni kupalarla döneceklerine inanç belirtti.
Takım Kaptanı Emrullah Koyuncu da, takıma katkı sağlayan herkese, özellikle de kendilerine sadece maddi değil manevi olarak da destek veren Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine teşekkür etti.
LHA
 
Editör: TE Bilisim