Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden İskele Belediyesi, engelleri kaldırmaya devam ediyor. Bünyesine kazandırdığı engelsiz ulaşım aracı ve Şehit İlker Karter İlkokolu’na özel gereksinimli çocuklar için yerleştirilen parkın ardından İskele Belediyesi sahil düzenleme ve rekreasyon projesi kapsamında Makenzi Yürüyüş Yolu içerisinde var olan parka ek olarak hazırlanan Engelsiz İskele Parkı projesi için düğmeye bastı. Yapımına başlanan parkın maliyeti,TC Yardım Heyeti ile İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarınca karşılanıyor.

ENGELSİZ İSKELE PARKI’NIN AÇILIŞI 10 MAYIS’TA

750 metrekarelik alan üzerine kurulacak ve 10 parçadan oluşacak Engelsiz İskele Parkı’nda 7 fitness aleti 3 de oyun grubu yer alacak. Özel gereksinimli çocuk ve yetişkinlerin kullanımı için hazırlanan Engelsiz İskele Parkı’nın açılışı ise 10 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda yapılacak.

SADIKOĞLU: MAKENZİ’YE ENGELSİZ İSKELE PARKI’NI DAHİL ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Parkın Kurulumuna başlandığını söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu göreve geldikleri günden itibaren engelsiz bir İskele için çeşitli alanlarda projeler hayata geçirdiklerini vurguladı. İskele’nin bu kapsamda yaptığı projelerle adından ‘engelleri kaldıran kent’ olarak söz ettirdiğini de ifade eden Sadıkoğlu konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “İskele için çeşitli alanlarda yapılan projelere adanın en gözde yerlerinden olan Makenzi Yürüyüş Yolu’na Engelsiz İskele Parkı’nı da dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özel gereksinimli çocuk ve yetişkinlerin kullanabileceği bu park sayesinde Makenzi Yürüyüş Yolu daha da anlam kazanacak” dedi.





 
Editör: TE Bilisim