Kuzey Kıbrıs turizmi bir kez daha, İstanbul’da bu yıl 17. düzenlenecek ve dünyanın 5. büyük fuarı olarak nitelenen “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nda (EMITT 2013) tanıtılıyor. Fuarda 70 ülkeden 4 bin 500 katılımcı yer alacak.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP’ta perşembe günü başlayacak ve 4 gün sürecek fuarın açılışında Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de konuşma yapacak.

KKTC STANDI 100 METREKARE

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, bakanlığın sektör temsilcileriyle birlikte katılacağı fuarda KKTC standı 100 metrekarelik alanda kuruldu.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Karpaz Eko Turizm Birliği, Karpaz Gate Marina ve Antik Mağusa masaları yanında sağlık turizmi, golf turizmi gibi unsurlar da tanıtılacak.

Geçen yıl RES-BİR’in yer aldığı stantta bu yıl ülkenin kahve kültürünü tanıtmak amacıyla “Oza Kahve” yer alacak ve standı ziyaret gelenlere kahve ikram edilecek.

KKTC standında ayrıca Kıbrıs Türk mutfağından ürünler de yer alacak. Hellim, çitlembitli bidda, peksemet, badem ikramı yapılacak.

Standın, Londra’daki World Travel Market Fuarı dizaynına göre yapıldığı ancak görsellerin yeni tasarımlarla daha renkli ve Türkiye pazarına yönelik hazırlatıldığı kaydedildi.

ÜSTEL KONUŞMA YAPACAK, ÖDÜL TÖRENİNE KATILACAK

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, fuarın resmi açılışında konuşma yapacak ve ayrıca ETS Tur tarafından bu yıl 5’incisi düzenlen ve TC Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı Otelpuan Ödülleri törenine katılacak.

KONUK ÜLKE ARJANTİN... TANGO DERSLERİ...

EMITT’in resmi web sitesinden derlenen bilgilere göre, fuarın bu yıl konuk ülkesi Arjantin. Türkiye ile Arjantin arasında karşılıklı vize uygulaması bulunmuyor ve fuarda Arjantin’in konuk ülke olması, ilişkilerin gelişmesindeki son halka olarak değerlendiriliyor.

Fuar ziyaretçilerinin, Latin Amerika’nın en renkli ülkelerinin başında gelen, futbolu ve tangosuyla tanınan Arjantin’in saklı hazinelerini keşfetme fırsatını yakalayacakları belirtiliyor. Arjantin standında, fuar boyunca tango dersleri de verileceği “EMITT Fuarı’na giderken tango ayakkabılarınızı unutmayın” denilerek duyuruluyor.

EMITT Fuarı katılımcılarının fuar boyunca her gün 15.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz tango dersi alabileceği de belirtiliyor.

EMITT’e geçen yıl dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye’nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4 bin 500 uluslararası katılımcı, 57 bin 000 profesyonel ve 71 bin 000 tatilci ziyaret etmişti.

Editör: TE Bilisim