Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kamu-Sen’in hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadan ve hangi parti hükümet olursa olsun duruşunu değiştirmeden emek ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Özkardaş, Kamu-Sen’in 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sendikalarına güvenerek destek olan tüm üyelere, halka ve basına teşekkür etti; Kamu-Sen’i kuranları şükran ve minnetle andı.
Özkardaş mesajında “Kıbrıs'ta, siyasal eşitlik temelinde, iki bölgeli, iki kurucu devletten oluşan ve egemenliğini bu iki kurucu devletten alan, Türkiye'nin Garantörlüğünün devam ettiği ve bulunacak çözümün AB'nin birincil hukuku olacağı, birleşik bir federal Kıbrıs çözümünü Genel Kurul kararı olarak alan ve savunan sendikamız, bu konuda atılacak tüm olumlu adımları da desteklemeye devam edecektir” dedi.

Özkardaş, yolsuzlukların hesabının sorulması, “nerden buldun yasası”nın çıkartılması , “siyasi partiler yasası”, “seçim ve halk oylaması yasası” ile ülkenin tek seçim bölgesi olması, “bankaların devlet eliyle tefecilik yapmasının engellenmesi”, Göç Yasası'nın kaldırılması, özel sektör dahil, sendikasız hiç kimsenin çalıştırılmayacağına dair yasal düzenleme yapılması, “kamunun verimli kılınarak partizanlığın sonlandırılması”, doğa katliamının önlenerek geleceğe yönelik şehir planlamalarının yapılması, işsizliği ve kayıt dışılığı önleyecek ciddi tedbirlerin alınması, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün uygulandığı bir sistem yaratılması için mücadelelerini sürdüreceklerini de ifade etti. 
Editör: TE Bilisim