Oda tarafından verilen bilgiye göre, proje ile Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi’ne yeni bir model oluşturulacak.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek olan “Sonuç Odaklı Eğitim” isimli projeye Avrupa Birliği Destek Ofisi’nde imza kondu. Toplam bütçesi 200 bin Euro olan ve 30 ay sürecek olan proje, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı işbirliğinde sürdürülecek.

Projede, çıraklık ve yetişkin eğitimi programlarının altı meslek dalında revize edilmesi ve bu programlar doğrultusunda 90 çırak öğrenciye, 90 işsiz yetişkine ve 30 işletmeye eğitim verilmesi öngörülüyor. Projede, nitelikli eleman arayan işyeri sahipleri ile iş arayan kişileri buluşturacak bilgisayar yazılımı da öngörülüyor.

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber konuyla ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Yaşam boyu sürecek eğitim modelimiz bu projeyle daha ileri noktalara taşınmış olacak” dedi.

Kalkınmak için teknolojideki ve dünyadaki değişimlere bağlı olarak toplumu üretime teşvik etmek gerektiğini kaydeden Kanber, “Bunun da önemli bir yolu mesleki teknik eğitimi daha nitelikli hale getirmekten geçer”

Proje imzasında Avrupa Birliği Program Destek Ofisi’nde Eğitim Portfolyosundan Sorumlu Berna Berberoğlu, KTEZO adına Başkan Mahmut Kanber, Genel Koordinatör Hürrem Tulga, Genel Sekreter Yardımcısı Eda Hançer Akkor, Program ve Hizmetler Sorumlusu Ersun Aytaç ve okul müdürü Özgür Çakmak hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim