İşbeceren açıklamasında, ülkede alım gücüne göre dünyanın en pahalı elektrik fiyatı ödendiğini iddia ederek, “kar yapıyoruz, aynı zamanda zam yapacağız” diyen zihniyeti protesto ettiklerini kaydetti.

“ÜLKEDEKİ YAPISAL BOZUKLUĞU YANSITIYOR”

Kıb-Tek’in bu anlayışının ülkedeki yapısal bozukluğu yansıttığını ileri süren İşbeceren, “Kıbrıs Türkü Elektrik Kurumu’nu babalarının çiftliği gibi kullanan, her fırsatta elini emekçilerin cebine sokan, halkı zerre kadar düşünmeyen UBP- DP hükümeti ve onların temsilcilerinden kurtulmak zorundadır” dedi.

“Yeter artık, para toplamak istiyorsanız kaçak yaşamı kontrol altına alın, sermaye sınıfından toplamadığınız vergileri toplayın, ayrıcalıklarınızdan vazgeçin” diyen İşbeceren, “Egemen sömürü düzeninin temsilcilerine geçit vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

İşbeceren, BKP’nin; ‘sömürü düzenine’ karşı halkın haklarını korumayı sürdüreceğini ifade ederek,  “Yoksulluk sınırı 10 bin 485 TL, asgari ücretlinin 2 bin TL aldığı, yoksulluk maaşının bin 200 TL civarında olduğu bir ülkede yaşadığımızı kimse unutmasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim