28-29 Kasım 2015 tarihlerinde, Dome Hotel-Girne’de yer alacatır. Sendikal mücadelede temel eğitim çalışması ile üyelerin bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen eğitim çalışmasında TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, EL-SEN Genel Sekreteri Toprak Altay, Doç. Dr. Erdal Güryay, MS Hasan Sarıca ile Hukukçu Ürün Solyalı eğitmen olarak görev alacaklardır.


KIB-TEK’in bağlı bulunduğu Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve TÜRK-SEN Genel Başkanı’nın konuk olacağı eğitim çalışmasında; “TÜRK-SEN’in Mücadele Perspektifleri”, “Özelleştirme Nedir? Niçin KIB-TEK Özerk Olmalıdır?”, “Özerkleşme Yasa Tasarısı”, “Eğitim Nedir ve Niçin Gereklidir”, “Sendikal Eğitimin Önemi ve Rolü”, “EL-SEN ve Sendikal Mücadelemiz”, “Demokrasi ve Sivil Toplum Örgütlerinin Önemi ve Sendikalar”, “Sendika Nedir? Niye Sendikalaşma? Üyelerin Görevleri?”, “Ekonomi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ekonomideki Yeri ve Rolü” ile “Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası ile İş Yasası” konuları işlenecek ve her konu sunum sonrası detaylı olarak tartışılacaktır.


Sendikal mücadelenin daha bilgili ve bilinçli olarak sürdürülmesi gereğine inanan EL-SEN, bu yöndeki çalışmalarını sürdürecektir.

 
Editör: TE Bilisim