Meyve veren ağaç taşlanır.

 

   Son günlerde KIB-TEK’le ilgili basına yansıyanları, tamamen KIB-TEK Yönetim Kurulunu zan altında bırakarak kamuoyu önünde zayıflatılmasına dönük girişimler olarak değerlendiriyoruz.

    Elbette bu güne kadar meyve olmayan ağaca taş atan görülmemiştir. Eleştiriler elbette olacaktır, olmalıdır da ancak bu eleştirileri yaparken dizleri üzerine çökertilmiş bir kurumu ayağa kaldıran, Yedi aylık yakıt borcu, altı aylık AKSA’ya olan birikmiş borçlar yanında  Bankalardan alınan borçlara uygulanan %36’lara varan borç faizlerini %14 seviyelerine düşüren, KIB-TEK’i peşin yakıt alan, AKSAYA aylık ödemelerini düzenli yapabilen bir KIB-TEK’e dönüştüren yönetim kuruluna yapılan bu saldırıları kabul etmek mümkün değildir.

     Bu saldırıların esas nedeni KIB-TEK’in maliyetleri düşürmek için almış olduğu yatırım kararlarıdır. TC ile imzalanan bir önceki protokolde kamu eli ile santral yatırımı yapılamaz ifadeleri yer almakta idi. Son imzalanan protokolde bu ifadeler yer almamasına rağmen zihniyet değişmemiştir.

      KIB-TEK Yönetim Kurulu Santral yapıyor diye önce TC Büyük Elçiliğinin Devlet Bütçesine yaptığı katkının durdurulduğu bilgisi, ardından hükümet tarafından görevden alınma girişimleri gözlerden kaçmadı. KIB-TEK yönetim kurulu yıllardır askıya alınan projeleri birilerine söz verenlerin tehditlerine kulak tıkayarak hayata geçirebilmiştir.

     2008 yılında başlayan uzaktan erişimli elektronik sayaçların değişimi için şu ana kadar 80.000 elektronik sayacın ihalesi sonuçlandırılmış ve hızla sisteme takılmaya devam edilmektedir, 35 MW’lık santral alımı yanında tüm bölgelere lifli araç alımı. Bunları yaparken de  2014 yılı zarar etmeden kapatılmıştır.

      Soruyoruz 2013 yılında Sayıştaylık, Başbakanlık Denetleme Kurulu, Meclis Başkanlığına yapmış olduğumuz suç duyurularının akıbeti ne oldu?

      Bugün KIB-TEK Yönetim Kurulu fasıl 171 Elektrik İnkişaf yasasının vermiş olduğu yetkileri kullanarak mevzuata uygun olarak hayata geçirmiş olduğu yatırımları taktirle karşılıyoruz.

     Bu güne kadar uygulanan politikalarla tüm üretim değerlerimizi kaybettiğimiz bir ortamda bir kez daha ortaya çıkmıştır ki yapılanlar toplumu üretimden koparma politikalarına ortak olunduğudur.

     KIB-TEK Yönetim Kurulu uçururumun eşiğindeki KIB-TEK’i Yatırım yapacak bir noktaya taşıyacak, bunu yaparkende ne Devletten ne de Büyükelçilikten bir kuruş talep etmeyecek ve suçluymuş gibi gösterilmeye çalışılacak, Üstelik bunu yapanlar KIB-TEK’i uçurumun eşiğine getirenler olacaktır.

      EL-SEN,  KIB-TEK’te kimin hangi amaçla ne yaptığını en iyi bilen bir      yapı olarak KIB-TEK yönetim kurulunu, KIB-TEK’in acil ihtiyacı olan yatırımları her türlü engellemelere karşın hayata geçirmede gösterdikleri kararlılıktan dolayı saygı ile selamlar bu kararlılığın halka  verdikleri sözleri hayata geçirmeleri için hükümet tarafından da  uygulanmasını talep ediyoruz.   

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

                                                                                    ÇAĞLAYAN CESURER

                                                                                    EL-SEN YÖNETİM K.(a)

                                                                                               BAŞKAN                 
Editör: TE Bilisim