Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu Sendika Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un deniz altından kabloyla elektrik getirilmesine yönelik girişimleri eleştirdi.

Özksüzoğlu,bu yönde yaptığı açıklamaların gelinen noktanın artık karar verme aşaması olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

“Ya ‘Biz yöneteceğiz’ diyeceğiz, ya da tam anlamı ile Türkiye’ye bağımlı olmayı kabulleneceğiz” İfadelerini kullanan Öksüzoğlu, EL-SEN olarak bağımlı olmayı reddettiklerini ve “Biz yöneteceğiz” dediklerini belirtti.

Toplumun da sendikalardan, siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden beklentisinin ortaya bu yönde irade koymak olduğunu kaydeden Öksüzoğlu, “Bu kavga varoluş kavgasıdır. Bu topraklara kök salmak, kendi evimizin efendisi olmak ve kurumlarımıza sahip çıkmak adına tüm ilerici kesimleri toplumumuz adına varoluş mücadelesi için kavga vermeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’den deniz altından kablo ile elektrik getirilmesinin tek amacının KIB-TEK’i kapatmak olduğunu iddia eden Öksüzoğlu, bunu kabullenmenin mümkün olmadığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim