Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Milli Eğitim Bakanlığı’nın son birkaç gün içerisinde ortaya koyduğu uygulamalarla “sınıfta kaldığını” iddia etti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, kolejlere, usul ve yasalara aykırı şekilde öğrenci kaydedildiğini, bazı kişilere ayrıcalıklar tanındığını ileri sürdü.

Bazı okullarda fazla öğrenci, bazı okullarda ise az öğrenci dağılımı oluşmasının “ustaca” olduğunu iddia eden Gökçebel, dıştan bitirme sınavlarının ek bütünleme sınavlarına dönüştürülmesinin kabule edilemez olduğunu kaydetti.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Dıştan bitirme sınavları, örgün eğitim dışına çıkmış ve yaşını tamamlamış, yetişkin insanlara dışarıdan eğitimini tamamlama şansı vermektedir. Sınıf geçme sınav tüzüğü, dışarıda kalan ara veren öğrencilerin eğer yaşı da tutuyorsa tekrar örgün eğitime dönmesini sağlayan bir anlayıştaki haktır. Dıştan bitirme sınavları, bu nedenle her okul ve alan türüne göre bütün adada tek okulda yapılacak şekilde yasal hale getirilmiştir”

Gökçebel, “Milli Eğitim Bakanlığı’mız tüm okullara dıştan bitirme sınavlarına bir gün kala yasadışı genelge yollayarak çocuklara da ‘tasdikname alın ve bu sınava katılın’ çağrısı yapmıştır” dedi.

Açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik eleştirilerde bulunan ve 7 maddelik soru yönelten Gökçebel’in açıklaması şöyle devam etti:

“Biz, öğrencilerimizin kalmasına karşı değiliz, gelin şikâyetçi olduğunuz sistemi birlikte iyileştirelim ve hiçbir öğrencinin kalmayacağı, sene kaybetmeyeceği şekilde düzenleyelim. Seçmeci-elemeci sınavları ortadan kaldıralım. Bu çağrıyı Eğitim Bakanı Sayın Arabacıoğlu’na tüm kamuoyu önünde yapıyoruz”
Editör: TE Bilisim