Kendilerini “Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi” olarak tanımlayan bir grup öğrenci , Haziran 2015’de Resmi Gazete’de yayınlanan Eczane Açılmasının Düzenlenmesi Tüzüğü’nün “iki eczane arasında 350 metreden daha az mesafe olamaz” maddesinden dolayı Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık önünde eylem düzenledi.

Öğrenciler, eczacılık eğitimi alan tüm öğrencilerin, sözkonusu maddeden muaf tutulmasını talep ediyor.

Eylemde, “Göç Etmek İstemiyoruz”, “Genç Meslektaş Dediniz Hakkımızı Yediniz” ve “350 Size Güzel” yazılı pankartlar da tutuldu.

SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜLER.. “İSTEDİKLERİNİ” ALAMADILAR

Sağlık Bakanı Salih İzbul ile görüşen öğrenciler, görüşmeden istediklerini alamadıklarını belirterek, mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Eylemden önce öğrenciler adına Sağlık Bakanlığı ile görüşen Çağın Korkmazer, basına yaptığı açıklamada istediklerini alamadıklarını söyledi. Korkmazer, tüzükten dolayı mağduriyet yaşayacak olan öğrencilerin mücadeleye devam edeceğini belirtti.

“MEVCUT ECZACILAR KOLLANIYOR”

Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi adına Hasan Kobat tarafından Başbakanlık önünde okunan basın açıklamasında, tüzüğün mevcut eczacıları kolladığı savunuluyor.

Açıklamada, “Öğrencileri bu tüzük kurallarından muaf tutmayıp, mevcut eczacıları koruyup, kollayıp ayrıcalık tanımak, vicdanı, hakkaniyeti, eşitliği ve sağ duyuyu çiğniyor. Biz gençlerin, gelecekte mesleklerini icra edemeyeceğinden ötürü göç etmek zorunda kalacağı da açık bir gerçektir” denildi.

Öğrencilerin, bulunduğu sınıf temelinde, bir kısmının muaf tutulması şeklindeki “ara yol”a da değinilen açıklamada, amacın birlik içindeki öğrencileri bölmek olduğu ileri sürüldü.

Eczacılık bölümünün tercih edilmesinde mevcut yasa ve tüzüklerin de etkili olduğuna dikkat çekilen açıklamada, sadece, tüm öğrencilerin söz konusu koşuldan muaf tutulacağı, bir düzenlemeye destek verebilecekleri kaydedildi.
Editör: TE Bilisim